Την Κυριακή (πρέπει να) είναι… άλλο ματς!

Από την στιγμή που η πρόκριση είχε… πετάξει από την πρώτη αναμέτρηση για τον Παναιτωλικό, η ρεβάνς στην παγωμένη Θεσσαλονίκη ήταν τυπική διαδικασία και παρά τις όποιες καλές στιγμές ήρθε η βαριά ήττα με 4-1 από τον σαφώς καλύτερο Δικέφαλο του Βορρά που είναι η ομάδα που συνεχίζει στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος!

Με τον ΠΑΟΚ να έχει ως ασφάλεια το… μαξιλάρι του 0-2 στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό να έχει πολλούς βασικούς εκτός ενδεκάδας ενόψει του Κυριακάτικου ματς πρωταθλήματος ήταν δεδομένο ότι το παιχνίδι της Τούμπας θα κινούνταν σε χαμηλές ταχύτητες. Όπως κι έγινε. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και τα «καναρίνια» προσπαθούσαν να βρουν ελεύθερο χώρο προκειμένου να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη κατάσταση μπροστά στην εστία του Μπρκιτς!

Σαν αυτή που έγινε στο 12′ με το δυνατό σουτ του Ρόσα όταν ο κίπερ του ΠΑΟΚ πρόλαβε και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια πριν ο Μουνιός πλασάρει προς τα δίχτυα. Από την άλλη στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι καταγράφονται ως καλύτερες φάσεις του σουτ του Κάνιας που έδιωξε με υπέροχη επέμβαση ο Κυριακίδης και το πλασέ του Κουλούρη, που πάντως ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.Τελικά στην 3η καλή επίσκεψη των παικτών του ΠΑΟΚ μπήκε και το γκολ, στο 42′.

Οι γηπεδούχοι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα αυτή έφτασε στον Δεληγιαννίδη και με δυνατό σουτ 1-0! Κι όπως συνήθως συμβαίνει φέτος με τον Παναιτωλικό το ένα γκολ έφερε γρήγορα και το άλλο. Με την σέντρα, η άμυνα πιάστηκε κοιμώμενη, ο Σάκχοφ έκλεψε και ο Μπίσεσβαρ εύκολα έκανε το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, αφού από καλή θέση ο Μύγας σούταρε… χωρίς ψυχή στο φινάλε!

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό στο 51΄να έχει την καλή στιγμή να σκοράρει με τον Κλέσιο. Όταν δεν το βάζεις το τρως και στο 53′ ο Κυριακίδης έκανε την σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Κουλούρη, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στο… ριμπάουντ ο Σάκχοφ σχεδόν σε κενή εστία έκανε το 3-0.

Από εκεί και πέρα και με το χιόνι να πέφτει συνεχώς οι πάντες περίμεναν το σφύριγμα της λήξης αφού η αγγαρεία ήταν κάτι παραπάνω από φανερή στις προσπάθειες όλων. Βέβαια την… ησυχία των στιγμών χάλασε ο Μύγας που για άλλη μια φορά με μια απερίσκεπτη ενέργεια έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να κερδίσει πέναλτι.

Ο νεοαποκτηθείς Πρίγιοβιτς βρήκε δίχτυα και έκανε ακόμη πιο βαριά την ήττα! Τουλάχιστον ο διεθνής μπακ του Παναιτωλικού… ρέφαρε εν μέρει με την εκπληκτική ενέργεια και σέντρα στο φινάλε όταν ο Μάρκος Πάουλο έβαλε το γκολ της τιμής για το τελικό 4-1.

Το άσχημο για τον Χάβο, πέρα από το αποτέλεσμα που σίγουρα… ρίχνει την ψυχολογία, ήταν η αποχώρηση του Τσοκάνη, που βγήκε από το ματς με ενοχλήσεις και σίγουρα θα δει αν θα τον έχει… μάχιμο την Κυριακή.

Είναι δεδομένο, ότι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση από το πρώτο ματς, για τον Μάκη Χάβο η πρεμιέρα του στον «κυανοκίτρινο» πάγκο ήταν μια καλή ευκαιρία για δοκιμές προσώπων και συστημάτων. Να δει και παίκτες με μικρότερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα τι μπορούν να προσφέρουν, να δει τον Ροντρίγκες μετά από μακρά απουσία, αλλά και να ξεκουράσει κόσμο ενόψει Κυριακής.

Άλλωστε αυτό το παιχνίδι, πάλι με τον ΠΑΟΚ αλλά για το πρωτάθλημα θα είναι εντελώς διαφορετικό. Αυτό εύκολα το καταλαβαίνει κανείς και σαφώς όλοι περιμένουν να δουν ένα άλλο πρόσωπο του Παναιτωλικού. Βελτιωμένο προς το καλύτερο σε σχέση με ότι είδαμε το περασμένο Σάββατο στην Νέα Σμύρνη.

Σε αυτό όσο αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος αναμένεται να συμβάλλουν και οι μεταγραφικές κινήσεις που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ώρες στον σύλλογο.
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (64΄Πρίγιοβιτς), Σάκχοφ (55′ Χαρίσης), Περέιρα, Κουλούρης (73΄Πέλκας), Μυστακίδης
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης (69΄Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιός (63΄Λόπες), Πάουλο, Ρόσα (76΄ Βασιλούδης), Κλέσιο

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ