Τι ΄χες Παναιτωλικέ; Τι ‘χα πάντα!

Σε ένα γήπεδο όπου ο Παναιτωλικός μοιάζει… συμβιβασμένος με την ήττα είδαμε ξανά το ίδιο έργο. Η Ξάνθη να νικάει (1-0) και τα «καναρίνια» που παρουσίασαν για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς ένα κακό πρόσωπο να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο κι ελάχιστες φορές να αναζητούν κάτι καλό. Μάλιστα δεν αποτελεί καμία έκπληξη πια ότι το γκολ της ήττας προήλθε ξανά από μια στημένη φάση κι από μια… καθηλωμένη άμυνα.

Αναιμική παρουσία και το… γνωστό γκολ

Ο Παναιτωλικός με εξαίρεση ένα σουτ, χωρίς ιδιαίτερη τύχη, του Ιταμπέλ είχε παρουσία κομπάρσου σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ήταν συνεχώς πίσω από την μπάλα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Απλά οι παίκτες του Δέλλα προσπαθούσαν να διατηρήσουν το μηδέν στην εστία τους. Αυτό έγινε ως το 23′ οπότε και μπήκε ένα ακόμη γκολ από τα πολλά ίδια που έχει δεχθεί ο Τίτορμος τα τελευταία χρόνια.

Μια στημένη φάση εκτός περιοχής, μια μηδενική αντίδραση από όλους τους αμυνόμενους και μια εύκολη κοντινή κεφαλιά από τον Κάστρο. Το 1-0 ήταν γεγονός για τους γηπεδούχους και πλέον ο Παναιτωλικός ήταν αναγκασμένος να βρει λύσεις. Αλλά και πάλι το απόλυτο μηδέν.

Λάθη πολλά, φαντασία να λείπει και ο Ζίβκοβιτς ήταν… θεατής χωρίς εισιτήριο. Κάπως έτσι οι Αγρινιώτες ξόδεψαν το πρώτο ημίχρονο, χωρίς σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να δείξουν ανταγωνιστικοί. Μάλιστα ελέω Κυριακίδη γλίτωσαν το 2-0 στο φινάλε του ημιχρόνου σε μια φάση καρμπόν με το γκολ, όταν ο Κάστρο (ήταν οφσάιντ πάντως) με κοντινή κεφαλιά απείλησε ξανά αλλά ο έμπειρος κίπερ έδιωξε!

Κάπως καλύτερος, αλλά ακίνδυνος

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Δέλλας έριξε στη μάχη τον Κλέσιο αντί του Ιταμπέλ, που έδειξε ελάχιστα πράγματα. Ο Μοζαμβικανός πέρασε ως δεξί εξτρέμ και στο κέντρο βρέθηκε ο Ντίας. Πάντως η αλλαγή δεν έδωσε και ιδιαίτερη επιθετικότητα στον Παναιτωλικό.

Μπορεί οι Αγρινιώτες στο κέντρο να γύρισαν λίγο καλύτερα την μπάλα και να ελαχιστοποίησαν τα λάθη, αλλά και πάλι ο κίπερ της Ξάνθης δεν ένιωσε καμία πίεση με τον Μοράρ ουσιαστικά να είναι… εκτός ματς αφού ελάχιστα η μπάλα έφτασε στα πόδια του. Άλλωστε η μόνη στιγμή που ο Ρουμάνος απείλησε ήταν στο 67′ από απευθειας εκτέλεση φάουλ που ανάγκασε τον Ζίφκοβιτς σε έξοχη επέμβαση. Ούτε οι αλλαγές του Δέλλα έκαναν την διαφορά, ενώ τα όποια… όνειρα για κάτι καλό έσβησαν για τον Παναιτωλικό στο 82΄όταν αποχώρησε σοβαρά τραυματισμένος ο Άργκους και συνέχισε με 10.

Κάνοντας… ταμείο η διαπίστωση είναι πως όπως στη Ριζούπολη, έτσι και στη Ξάνθη, ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Καμία σχέση η αγωνιστική εικόνα με την ομάδα των περασμένων αγωνιστικών που απειλούσε και ήξερε να παίρνει αποτελέσματα.

Μετά τις… 2-3 εβδομάδες που κυριάρχησε η «ευρωλαγνεία», οι Αγρινιώτες με τις δύο μαζεμένες ήττες απλά πλέον στοχεύουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν με όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα και ζητούμενο φυσικά η επιστροφή στις νίκες αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Ντε Λούκας (77΄Καμαρά), Μεχία, Ντουρίτσκοβιτς (58′ Λουσέρο), Μπρίτο (73΄Γέντρισεκ), Τριάδης, Κάστρο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης (72΄Γιαννιώτης), Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο (79′ Γουίλιαν), Ντίας, Ρόσα, Ιταμπέλ (46΄Κλέσιο), Μοράρ

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ