Τι βαθμός ήταν αυτός (2-2)!

Η φουριόζα ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 μόλις στο 14′ με γκολ των Λιβάι Γκαρσία – Ελίασον, αλλά ο θαρραλέος Παναιτωλικός μείωσε με τον Ζοάο Πέδρο, ισοφάρισε στο 68′ με «οβίδα» του Μπαλτασάρα και στέρησε από την Ενωση δύο βαθμούς στη μάχη του για την παραμονή.

Στάση Αγρίνιο για την ΑΕΚ! Η Ένωση αν και ξεκίνησε τρομερά και βρισκόταν στο πρώτο τέταρτο μπροστά στο σκορ με 0-2 με το τέρμα του Λιβάι και την γκολάρα του Ελίασον, δεν το τελείωσε στη συνέχεια στις πολλές τελικές που είχε και ο Παναιτωλικός αντέδρασε παίρνοντας την ισοπαλία (2-2). Αρχικά με το πέναλτι του Ζοάο Πέδρο και έπειτα με τη σουτάρα του Μπαλντασάρα, με την Ένωση να… αυτοκτονεί και να χάνει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Αποχώρησε τραυματίας ο Σιντιμπέ.

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Για τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε και Μλάντεν τριάδα στην άμυνα, τους Λιάβα και Τορεχόν στη δεξιά και την αριστερή πλευρά αντίστοιχα, τους Χατζηθεοδωρίδη, Μπαλντασάρα και Χουάνπι στον άξονα και τον Φρεντερίκο Ντουάρτε με τον Πέδρο στην επίθεση. Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε μια έκπληξη στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ξεκινώντας τον Ζίνι για πρώτη φορά και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά, με τον Ελίασον δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής επιλέχθηκε ο Μάνταλος πλάι στον Σιμάνσκι, ενώ στα μετόπισθεν ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα και οι Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα και Σιντιμπέ τετράδα στην άμυνα.

Μπήκε… φορτσάτη η ΑΕΚ στο Αγρίνιο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε… υπερηχητικά και ήδη στο πρώτο τέταρτο βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 0-2 και είχε άλλες δύο καλές τελικές! Μόλις στο 2′ μετά από σέντρα του Σιντιμπέ, ο Μπρούνο Ντουάρτε δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα έφτασε πλάγια μέσα στην περιοχή στον Λιβάι Γκαρσία και αυτός με σουτ που βρήκε λίγο και στον Λιάβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την Ένωση.

Η ΑΕΚ που είχε άλλες δύο τελικές μέσα σε ένα λεπτό με σουτ του Γκατσίνοβιτς -από πάσες του Λιβάι Γκαρσία- που πέρασαν ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή, έκανε ό,τι ήθελε πάνω στον αγωνιστικό χώρο φτάνοντας και στο δεύτερο γκολ με τον Ελίασον στο 14′. Και τι γκολ, μια πραγματική ζωγραφιά, με τον Σουηδό εξτρέμ από δεξιά να συγκλίνει και να πιάνει ένα τρομερό φαλτσαριστό αριστερό στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Καπίνο για το 0-2.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, βγάζοντας ακόμα μια καλή στιγμή στο 24′ με κομπίνα του Μάνταλου σε εκτέλεση φάουλ που έστρωσε στον Ζίνι, αλλά το πλασέ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Καπίνο. Όμως σε μια ανύποπτη φάση, κι ενώ ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά παρότι η ΑΕΚ είχε ρίξει τον ρυθμό της, οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι με εκτέλεση πέναλτι.

Μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μλάντεν, ο οποίος την τσίμπησε και ο Μουκουντί στην προσπάθειά του να διώξει τον βρήκε με τον Ζοάο Πέδρο να εκτελεί εύστοχα από την άσπρη βούλα μειώνοντας σε 1-2 στο 37′. Η ΑΕΚ βγήκε και πάλι μπροστά και έψαξε και τρίτο τέρμα πριν το ημίχρονο, αλλά το δυνατό σουτ του Γκατσίνοβιτς που είχε τροχιά προς την εστία σταμάτησε στο κεφάλι του Τορεχόν.

Ο Παναιτωλικός το πίστεψε, αντέδρασε και πήρε τον βαθμό

Η ΑΕΚ δεν μπήκε με τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός στο 53′ είχε ένα σουτ με τον Χουάνπι, το οποίο έφυγε αρκετά μακριά από την εστία του Αθανασιάδη, με την Ένωση ωστόσο να αρχίζει σταδιακά να πιέζει ξανά με δύο τελικές από Γκατσίνοβιτς και Μοχαμάντι πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας που δεν βρήκαν στόχο. Η καλύτερη στιγμή για τους κιτρινόμαυρους ήρθε στο 61′ όταν ο Γκατσίνοβιτς προχώρησε κατά μέτωπο και σούταρε έξω από την περιοχή με τον Καπίνο να αποκρούει σε κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός το έψαχνε όμως, βγαίνοντας απειλητικά μπροστά. Στο 63′ ο Οικονόμου δεν βρήκε καλά την μπάλα σε προβολή, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Μπαλντασάρα με μια σουτάρα που βρήκε λίγο και στον Μουκουντί ισοφάρισε σε 2-2 για τα «καναρίνια». Η Ένωση που δεν τελείωνε το ματς με τόσες τελικές το πλήρωσε, με τον Αλμέιδα να προχωρά σε τρεις αλλαγές τον Τσούμπερ που αντικατέστησε τον Ζίνι να παίζει πίσω από τον Λιβάι και τον Γκατσίνοβιτς να πηγαίνει αριστερά, ενώ ο Ρότα αντικατέστησε τον τραυματία Σιντιμπέ και ο Γιόνσον τον Σιμάνσκι, με τον Πετράκη από την πλευρά του να έχει ρίξει ήδη στο ματς τον Καρέλη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει μετά το σοκ, χάνοντας τεράστια διπλή ευκαιρία στο 83′ όταν ο Γιόνσον βρήκε με όμορφη πάσα τον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Καπίνο είπε όχι στο γυριστό του Σέρβου με τον Μάνταλο από κοντά να μην μπορεί να σκοράρει στο ριμπάουντ. Η Ένωση έτρεχε πλέον να βρει… buzzer beater. Μια κεφαλιά του Βίντα στο 90′ επίσης δεν βρήκε εστία, όπως και μια ακόμη του Φαν Βέερτ στο 93′, ενώ στο 95′ το σουτ του Γιόνσον βρήκε τον Καπίνο σε ετοιμότητα με το 2-2 να παραμένει ως το τέλος.

MVP: Ο Μπαλντασάρα για την γκολάρα που σημείωσε με το φοβερό σουτ στο δεύτερο μέρος που έδωσε τον βαθμό στον Παναιτωλικό.

Στο ύψος του: Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε με την πρώτη και έφτιαξε άλλες δύο καλές στιγμές στον Γκατσίνοβιτς αμέσως μετά. Δεν τροφοδοτήθηκε όμως σωστά στη συνέχεια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ζίνι. Δεν βοήθησε καθόλου από την αριστερή πλευρά και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος από τον Τσούμπερ.

Η γκάφα: Αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι κάποια φάση, τότε είναι αυτή του πέναλτι που κάνει ο Μουκουντί στον Μλάντεν, αν και ο Καμερουνέζος στόπερ ήταν άτυχος καθώς το τσίμπημα της μπάλας του Μλάντεν ήταν το καθοριστικό στη στιγμή εκείνη.

Το στραγάλι: Ο Μανούχος σωστά υπέδειξε το πέναλτι του Μουκουντί πάνω στον Μλάντεν. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στις καθυστερήσεις σε πτώση του Βίντα.

Το ταμείο του Gazzetta: Μέσα από τα χέρια της η ΑΕΚ πέταξε δύο βαθμούς στον Αγρίνιο, αλλά τα credits πάνε στον Παναιτωλικό που το κυνήγησε και πήρε τον βαθμό. Η Ένωση ξεκίνησε εκπληκτικά, έδειξε να καθαρίζει το ματς, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους κιτρινόμαυρους να σπαταλούν πολλές τελικές και να το πληρώνουν από τη θαρραλέα ομάδα των καναρινιών. Η Ένωση σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να προσπεράσει στην κορυφή και ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαίο πόντο στη μάχη που δίνει να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι (64′ Καρέλης), Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (81′ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Φρεντερίκο Ντουάρτε, Πέδρο (90′ Τσιγγάρας)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (86′ Φαν Βέερτ), Μουκουντί (86′ Μήτογλου), Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Ρότα), Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ