Τι ζήσαμε τότε, τι ζούμε ακόμα…

Σαν σήμερα, 19 Ιουνίου 2013, ο Παναιτωλικός πάει στον Βόλο με πάρα πολλές απουσίες, για να παίξει «τελικό» με τον τοπικό Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπέου με νίκη ανεβαίνει στη Super League. Ο Παναιτωλικός έχει και την ισοπαλία.

Καμαρά και Κουτσοσπύρος υπογράφουν τον θρίαμβο. Νίκη με 2-1 στο Πανθεσσαλικό και άνοδος στη μεγάλη κατηγορία!!!

Από εκείνο το βράδυ ο Παναιτωλικός είναι μόνιμος κάτοικος της Super League. Και μη βιαστεί να πει κάποιος «σιγά το κατόρθωμα».

Ξέρετε πόσες ομάδες είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού ποδοσφαίρου το ίδιο διάστημα; Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας, Ατρόμητος και Παναιτωλικός. Ναι, ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ είναι στην εξάδα των ακλόνητων της μεγάλης κατηγορίας!!!

Σ’ αυτό το διάστημα μπήκαν στο… ασανσέρ ομάδες με πολύ μεγάλο εκτόπισμα και τίτλους (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, η Λάρισα, ο ΟΦΗ, ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος. Ομάδες που έχουν παίξει Α’ Εθνική για δεκαετίες, όπως η Ξάνθη, ο ΠΑΣ, ο Απόλλωνας και άλλες. Ούτε λόγος για Πλατανιά, Πανθρακικό, Καλλονή κ.α.

Υπάρχουν ομάδες όπως η Δόξα Δράμας με 25 παρουσίες στην Α’ ή ο Πανσερραϊκός με 24 ή η Καβάλα με 19, που έχουν εξαφανιστεί απ’ το προσκήνιο και δεν μπορούν να ορθοποδήσουν. Ακόμα και ο Λεβαδειακός μετράει 18 παρουσίες στην Α’!

Ο Παναιτωλικός για 85 χρόνια είχε συμμετοχές σε Β’ Γ’, Δ, Εθνική (ακόμα και τοπικό) και μόνο δυο στην Α’ (‘75-‘77). Τώρα πάει για τη 10η παρουσία του στη Super League!

Το ταξίδι που άρχισε εκείνο το βράδυ στο Βόλο κρατάει ακόμα. Μακάρι να κρατήσει για χρόνια…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ