Τι ισχύει με τον Μεντόζα

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά πράγματα γύρω από το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού για τον Χαβιέ Μεντόζα. Κυρίως στην Αργεντινή, τα οποία έχουν «αναπαραχθεί» στη χώρα μας από εκείνη της Λατινικής Αμερικής. Με αποκορύφωμα τα τελευταία δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ανταλλαγή mail» και «προτάσεων» μεταξύ των δύο πλευρών. Ας δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει στη περίπτωση του 23χρονου αριστερού εξτρέμ. Τη πορεία της «υπόθεσής» του και το μέλλον της, εάν βέβαια υπάρχει κάτι τέτοιο.

*Τα «καναρίνια» εντόπισαν τον παίκτη πριν από πολύ καιρό και άρχισαν να παίρνουν πληροφορίες για αυτόν. Άλλωστε συχνά πυκνά γίνονται ταξίδια στην Αργεντινή και ο Παναιτωλικός έχει εκεί πολύ καλά «κονέ».

*Ενημερώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες πως επιθυμεί να φύγει από την Χιμνάσια, που από τη πλευρά της δεν έχει πρόβλημα να τον αποδεσμεύσει.

*Κατέθεσαν μετά το Πάσχα πρόταση για διετή δανεισμό του, με οψιόν αγοράς.

*Η Χιμνάσια ουδέποτε απάντησε. Μπορεί στην Αργεντινή, αλλά και στην Ελλάδα, να λέγεται συνεχώς πως έστειλε mail με τις απαιτήσεις της, αλλά αυτό ποτέ δεν έφτασε στο Αγρίνιο. Μάλιστα για όσους είναι «προσεκτικοί», στην Αργεντινή τις τελευταίες τέσσερις με πέντε ημέρες έχουν γραφτεί δύο διαφορετικές «αντιπροτάσεις» της Χιμνάσια, που έχει «στείλει» στον Παναιτωλικό. Μία με κλιμακώμενες απαιτήσεις για διετή δανεισμό – δηλαδή να πληρώσει ο Παναιτωλικός αυτό το καλοκαίρι ένα Χ ποσό και αν του χρόνου θέλει να κρατήσει τον Μεντόζα να καταβάλει το επόμενο καλοκαίρι άλλο, μεγαλύτερο ποσό – και μία με «κλειδωμένες» απαιτήσεις ύψους 500.000 ευρώ. Άρα οι ίδιοι οι Αργεντικοί αυτοδιαψεύδονται.

*Οι πληροφορίες που φτάνουν στο Αγρίνιο είναι από τη πλευρά του ποδοσφαιριστή και ουδέποτε επίσημα από την Χιμνάσια. Η οποία είναι ξεκάθαρο πως δεν τον υπολογίζει, ενώ και ο Μεντόζα θέλει να φύγει.

*Αυτή τη στιγμή ενδιαφέρον για τον 23χρονο δεν υπάρχει από κάποια άλλη ομάδα, τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο.

*Σε περίπτωση που η Χιμνάσια ήταν «λογική», ο παίκτης δεν θα είχε κανένα άλλο πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα. Μάλιστα δείχνει αρκετά «ζεστός».

*Η πλευρά της Χιμνάσια φαίνεται πως προχωρά σε «διαρροές», οι οποίες ανακυκλώνονται στην Ελλάδα. Δείχνει ξεκάθαρα πως επιθυμεί να αποκομίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος από έναν παίκτη που δεν υπολογίζει και εκείνος θέλει να φύγει. Κάτι που φαντάζει ως φυσιολογικό, αλλά αυτή τη στιγμή τα νούμερα που αφήνει να εννοηθούν πως ζητά, είναι υπερβολικά.

*Στο τελευταίο δεδομένα βέβαια υπάρχει εξήγηση, καθώς η Χιμνάσια έχει μόνο το 45% των δικαιωμάτων του. Για αυτό και έχει υπέρογκες απαιτήσεις.

*Αλλά αυτές είναι ως τώρα στο «μιλητό», μέσω του Τύπου. Επίσημα δεν έχει απαντήσει στον Παναιτωλικό. Και εδώ υπάρχει μία… λεπτομέρεια που για πολλούς περνά απαρατήρητη. Τα «καναρίνια» δεν… καίγονται για τον Μεντόζα. Είναι καλός παίκτης, αλλά ένας από τη μεγάλη λίστα των εξτρέμ που υπάρχει σε Αργεντινή και όχι μόνο. Εκείνη που «καίγεται» σε αυτό το θέμα είναι η Χιμνάσια. Να του βρει ομάδα. Έτσι αν στο άμεσο μέλλον «λογικευτεί» και ο Παναιτωλικός δεν έχει κλείσει τις θέσεις των ακραίων του, μπορεί και να επανέλθει το θέμα. Αλλά αυτή τη στιγμή ισχύει το εξής δεδομένο. Ο Μεντόζα ήταν στη λίστα, αλλά λόγω της «σιγής» που υπήρξε από την Αργεντινή έχει βγει. Δεν υπήρξαν προτάσεις, αντί-προτάσεις και επαφές. Στο μέλλον βέβαια και σε ότι αφορά τις μεταγραφές, ποτέ μη λες ποτέ.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ