Τι κάνει στο Ηράκλειο

Χωρίς νίκη για οκτώ διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ ήταν ο Παναιτωλικός μέχρι την περσινή περίοδο, στην οποία σημείωσε επικράτησε δύο φορές μέσα στο Ηράκλειο. Η μια ήταν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η άλλα για τα Playouts.

Στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις του με τον ΟΦΗ εκτός έδρας, ο Παναιτωλικός έχει χτίσει ένα σερί με δύο ισοπαλίες και δύο νίκες, ενώ πριν από αυτό είχε έξι ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις του στην Κρήτη.

Συνολικά έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές με γηπεδούχο τον ΟΦΗ και ο απολογισμός είναι 6 νίκες της ομάδας της Κρήτης, 2 αγώνες τους έχουν τελειώσει ισόπαλοι και ο Παναιτωλικός έχει 2 νίκες.

Κοινό πρόσωπο στα τρία από τα τέσσερα τελευταία θετικά αποτελέσματα της ομάδας του Αγρινίου στην Κρήτη είναι ο Νίκος Βέργος, ο οποίος σκόραρε στα τρία τελευταία παιχνίδια του Παναιτωλικού στην Κρήτη.

Πλέον δεν βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας, συνεχίζει στην Βολφσμπέργκερ και το πρωτάθλημα Αυστρίας και δεν μπορεί να επεκτείνει το σερί του. Ο ΟΦΗ και η ΑΕΛ είναι οι “αγαπημένες” ομάδες του και έχει σημειώσει από 3 γκολ σε κάθε μια, ενώ συνολικά έχει 12 τέρματα στην Super League.

Ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Α’ Εθνικής την σεζόν 1976-77 και με τα γκολ των Γιαλαμά και Παπαδόπουλου, ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-0.

Χρειάστηκαν αρκετές δεκαετίες για να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι σε κορυφαίο επίπεδο και αυτό συνέβη το 2011-12, όταν και πάλι επικράτησε η ομάδα της Κρήτης, με τον Ζέλικο Κάλαϊτζιτς να κρίνει με γκολ φάουλ την αναμέτρηση.

Ο ΟΦΗ έχει τρεις ποδοσφαιριστές του που έχουν βρει δίχτυα δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Ναμπί ήταν ο πρώτος που το κατάφερε το 2018-19 στη νίκη με 3-0 της ομάδας της Κρήτης, με τον Βουό να σημειώνει το άλλο. Ακολούθησε ο Τσιαλιανίδης την επόμενη σεζόν στο 3-1 του ΟΦΗ και το 2021-22 το έκανε ο Νέιρα στην ήττα του ΟΦΗ με 4-2.

Απίστευτη ποικιλία στα σκορ έχουν οι δύο ομάδες στις αναμετρήσεις της Κρήτης, αφού σε σύνολο δέκα αγώνων έχουν υπάρξει 9 διαφορετικά σκορ και μόνο το 1-0 υπέρ του ΟΦΗ έχει 2 εμφανίσεις.

10 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

6 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 17-10

Πηγή: slgr.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ