Το ανέκδοτο με τα… μωρά

Στη φετινή Super League η λέξη «μωρά» παραπέμπει στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τους πράσινους να έχουν μικρό μέσο όρο ηλικίας. Οπότε, καθιερώθηκε η φράση «Τα μωρά του Δώνη».

Κι αν ο κόουτς του Παναθηναϊκού καμαρώνει, τι να πει και ο Δέλλας. Ο Παναθηναϊκός έχει το όνομα και ο Παναιτωλικός τη χάρη. Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών που αγωνίστηκαν για τους πράσινους στην χθεσινή ισοπαλία με την ΑΕΛ ήταν 24,4 και των καναρινιών στον Σαββατιάτικο αγώνα με την Ξάνθη 23,7!

Ο Παναιτωλικός μπορεί να υπερηφανεύεται ιδιαίτερα για την αμυντική του γραμμή, καθώς είναι σπάνιο να παίζουν σε αγώνα της Super League δύο εικοσάρηδες στόπερ Μιχάι (20), Μαλλής (21). Τα αντίστοιχα… «μωρά» στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού ήταν ο Παντελάκης (23) και ο Μαυρομάτης (22). Αν προσθέσουμε και τους ακραίους η διαφορά μεγαλώνει. Ο Παναιτωλικός έπαιξε με Μαρινάκη (25) – Αμαράλ (21) και ο Παναθηναϊκός με Κουλιμπαλί (29) – Ινσούα (27).

Μάλιστα ο Παναιτωλικός τελείωσε τον αγώνα με την Ξάνθη με τον 17χρονο Λιάβα στη θέση του Μαρινάκη, γεγονός που μειώνει τον μέσο όρο ηλικίας της αμυντικής του διάταξης κάτω από τα 20!

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ