Το «ταμείο» των μεταγραφών

Οι μεταγραφές τελείωσαν (;) με τη προσθήκη του Λεντέσμα, πλέον για ελεύθερους υπάρχει χρονικό περιθώριο μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, με το «ταμείο» στον Παναιτωλικό να δείχνει plus. Ας δούμε ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν, άρα τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο ρόστερ.

Στη θέση «1» δεν άλλαξε τίποτα, καθώς οι Κυριακίδης και Κριστιάνο παράμειναν στην ομάδα. Απλά αποχώρησε ο Στεφανάκος, που μέχρι τον περασμένο Γενάρη που ήρθε ο Πορτογάλος ήταν «δεύτερος». Αντίθετα άλλαξαν όλα σε εκείνη του αριστερού μπακ, καθώς το «δίδυμο» των Κέβιν-Ρουμπουλάκου, αντικατέστησε εκείνο των Ρότσα-Τσοκάνη. Στα στόπερ δεν έφυγε κάποιος – ο Κόρσιενς συνεχίζει εδώ και οκτώ μήνες να «κάθεται» στο συμβόλαιό του, αλλά στον Παναιτωλικό δεν πραγματοποιούν «μεθόδους» άλλων ομάδων – αλλά ήρθε ο Ροντρίγκες. Ο 23χρονος από την Νασιονάλ Μαδέιρα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Κανονικά συνεχίζει ο «κάπτεν» Κούσας, ενώ ως «εσωτερική μεταγραφή» μπορεί να λογιστεί και ο Χαντάκιας. Ο πιτσιρικάς φέτος αναμένεται να πάρει ευκαιρίες. Οπως και στους πορτιέρο, έτσι δεν υπήρξαν αλλαγές και στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Μύγας επέκτεινε το συμβόλαιό του, ενώ από «πίσω» του είναι οι Κουτρομάνος που ανανέωσε και Κλέσιο, που ξέρει τη θέση. Ο Ντιέγκο Μπεχαράνο είχε αποχωρήσει από τον Γενάρη και το καλοκαίρι έφυγε με μεταγραφή.

Στα «εξαρο-οκτάρια» έχουμε τους Παπάζογλου (έχει καθιερωθεί από πέρσι), Μάρκος Πάουλο (από τον Γενάρη είναι αρκετά καλός), Μάκο (πλέον υπάρχουν λύσεις στα στόπερ και δεν χρειάζεται να «οπισθοχωρήσει»), ενώ ο «άτυχος» Παπουτσογιαννόπουλος μόλις επιστρέψει θα υπολογίζεται κανονικά. Εκεί υπό προϋποθέσεις μπορεί να δούμε και τους Βασιλούδη, Κουτρομάνο. Το καλοκαίρι έφυγε ο Ρουσκουσέδα, ενώ δεν επέστρεψε και ο Ντάνι Μπεχαράνο που παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός.

Για κεντρικός οργανωτής υπάρχουν δύο κλασικά «δεκάρια». Ο Φερέιρα από πέρσι, ενώ ήρθε και ο Ρόσα από τη Κύπρο. Στα φιλικά ορισμένες φορές έχουμε δει εκεί και τον Ουάρντα, ενώ μπορεί σε αυτή τη θέση να παίξει και ο «νέος» Λεντέσμα.
Γενικότερα πίσω από τον φορ και στα δύο άκρα, ο Παναιτωλικός δείχνει «πάνοπλος». Στις δύο θέσεις των εξτρέμ μπορούν να παίξουν οι Ουάρντα, Λεντέσμα, Κλέσιο, Μουνιός, ενώ δεξία είναι σε θέση να τραβηχτεί και ο Τομανέ. Έτσι το κενό που άφησε ο Κάπελ δεν αναμένεται να φανεί.

Στη κορυφή της επίθεσης οι Μαρκόφσκι και Τομανέ είναι οι δύο κλασικοί φορ, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει εκεί και ο Μουνιός. Ο Βασιλείου που έφυγε δεν… άφησε κάποιο κενό, γιατί δύο χρόνια δεν είχε προσφέρει τίποτα.

Στις παραπάνω λύσεις στο μέλλον και αν τα καταφέρουν να πείσουν τον Γιάννη Ματζουράκη, μπορεί να δούμε και τους νεαρούς Μάλη, Γιαννιώτη, Βακράκο, Μιχάι που πήραν μέρος στη προετοιμασία και έπαιξαν σε κάποια φιλικά.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ