«Τσάμπα» ήττα (1-0)

Από το… νέκταρ της νίκης στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τις 2 Οκτωβρίου του 2023 και για 11 σερί ματς στην κατηγορία… ήπιε απόψε (20/1) ο ΟΦΗ μετά το 1-0 που επικράτησε του Παναιτωλικού στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Μπάουμαν στο τέρμα, τους Λάρσον, Βούρο, Μπρεσάν, Θοράρινσον τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Γκλάζερ, Μεγιάδο στον άξονα, τους Μπάκου, Αμπάντα στα άκρα και τον Τοράλ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Λουίζ Φελίπε.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Μπ. Ντουάρτε, Μαλή τριάδα στα στόπερ, τον Μαυρία δεξίο μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι στον άξονα και τους Σενγκέλια, Καρέλη στην επίθεση.

Κατοχή ο ΟΦΗ, πιο απειλητικός ο Παναιτωλικός

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα του λεπτά ήταν… κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του Παναιτωλικού. Τα «καναρίνια» περίμεναν τους Κρητικούς στο μισό γήπεδο, έκλεισαν τους διαδρόμους, οι αντίπαλοί τους έπαιζα παράλληλα και εκείνα από την πλευρά τους αναζητούσαν την άμεση μετάβαση με τη «μία». Ετσι ναι μεν στο 20′ η κατοχή ήταν στα επίπεδα του 79%-21% για τον ΟΦΗ όμως προέβαλε ανούσια και την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» απείλησαν σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 4′ όταν ο Πέρεθ έπαιξε γρήγορα για τον Καρέλη και εκείνος βρήκε τον Σενγκέλια σε θέση βολής μέσα στα καρέ του Μπάουμαν που όμως μπλόκαρε το σουτ του και μετά στο 9′, όπου ο Ελληνας φορ θέλησε να του βάλει «δύσκολα» με σουτ από τα όρια της περιοχής του.

Στην πρώτη κάθετη που «πέρασε» είχαμε το 1-0

Μέχρι που φτάσαμε στο 25′ όπου στην πρώτη κάθετη που πέρασαν οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι, όταν ο Τοράλ βρήκε τότε τον Θοράρινσον, εκείνος «τσίμπησε» την μπάλα και ανατράπηκε από τον Μπ. Ντουάρτε. Ο ρέφερι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Λουίζ Φελίπε ήταν στο 27′ ψύχραιμος από τα 11 βήματα και έτσι οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα.

Από εκείνο το σημείο και την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να βγουν από το «καβούκι» τους, στο φινάλε του πρώτου μισού «γύρισαν» και σε ένα 3-4-3, αλλά οι Κρητικοί διατηρούσαν τον έλεγχο και μάλιστα στις καθυστερήσεις απείλησαν με την κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε (45’+1′).

Σέντρα στο δεύτερο μισό με εκατέρωθεν αλλαγές, καθώς ο Σωτηρίου πήρε τη θέση του Μπάουμαν κάτω από τα γκολπόστ των γηπεδούχων λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό που ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο, ενώ ο Φ. Ντουάρτε πέρασε κοντά στους φορ των φιλοξενουμένων με σκοπό να τους κάνει πιο επιθετικούς.

Σωστή διαχείριση οι Κρητικοί, διάθεση οι Αγρινιώτες αλλά τους έλειπε η τελική πάσα

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου τα «καναρίνια» παρουσιάζονταν πιο δραστήρια και ναι μεν δεν «παρήγαγαν» φάσεις, αλλά κυκλοφορούσαν την μπάλα (ο Χουάνπι ήταν πλέον πιο πίσω στον άξονα) και το ματς… κυλούσε στο επιθετικό τους μισό. Αυτό προφανώς «διέγνωσε» και ο Πέπε Μελ και στο 58′ «φρέσκαρε» τα άκρα του με την είσοδο των Αποστολάκη, Μοσκέρα. Ο τελευταίος μάλιστα βρήκε στο 60′ τον Λουίζ Φελίπε σε θέση βολής, αλλά ο Μαλής του έβαλε κομβικό stop.

Mε αυτά τα δεδομένα και ως επί το πλείστων σετ παιχνίδι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο της κανονικής διάρκειας όπου είδαμε να «ανεβαίνουν» κάπως οι στροφές. Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση να παίξουν γρήγορα στην κόντρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι που διατηρούσαν πλέον την κατοχή ήθελαν να φανούν πιεστικοί όμως ναι μεν έφταναν μέχρι έξω από την αντίπαλη περιοχή ωστόσο τους έλειπε η τελική πάσα για να «βγάλουν» ευκαιρία.

Μέχρι πάντως που φτάσαμε στο 81′ όπου ο Χουάνπι βρήκε για πρώτη φορά κενό χώρα από τα όρια της μεγάλης περιοχής του ΟΦΗ, αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από την εστία των γηπεδούχων. Ευρύτερα από εκείνο το σημείο και ως το φινάλε (90’+4′) ο Παναιτωλικός ανέβασε τον βαθμό της πίεσής του, αλλά πλην μίας κεφαλιάς του Ζοάο Πέδρο που δεν ανησύχησε τον Σωτηρίου, δεν τον «αισθάνθηκε» άλλη φορά η άμυνα των γηπεδούχων. Οι οποίοι διαχειρίζονταν το υπέρ τους προβάδισμα και το διατήρησαν ως το τέλος.

MVP: Ο Τοράλ. Για την… αλητεία όπως λέμε. Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στην πρώτη κάθετη που πέρασε (έτσι προήλθε το πέναλτι) και «δράστης» της ήταν ο Ισπανός. Πρόκειται για παίκτη που με μία του ενέργεια μπορεί να αλλάξει το ρου ενός αγώνας.

Στο ύψος του: Ο Λουίζ Φελίπε του ΟΦΗ εκτός από το γκολ που πέτυχε είχε και μία επικίνδυνη κεφαλιά, ενώ πολύ καλή ανασταλτικά ήταν αμυντική τετράδα της ομάδας του. Για τον Παναιτωλικό στο δεύτερο ημίχρονο ξεχώρισε ο Χουάνπι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπ. Ντουάρτε. Ο Αργεντινός στόπερ «πρωταγωνίστησε» αρνητικά για την ομάδα του στη φάση που έκρινε το ματς.

Η γκάφα: Στη φάση του πέναλτι ο Μπ. Ντουάρτε έπεσε άτσαλα πάνω στον Θοράρινσον και έτσι καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών. Στο 45’+1′ ο ΟΦΗ βγήκε με υπεραρυθμία στην κόντρα όμως ο Μπάκου αρχικά γλίστρησε, ύστερα απώλεσε και το κοντρόλ και έτσι οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν τελική.

Το «στραγάλι»: Το πέναλτι για το 1-0 καταλογίστηκε σε ροή αγώνα. Ο ρέφερι «έχασε» κάποιες φάσεις, που όμως δεν ήταν καθοριστικές για την έκβαση της αναμέτρησης.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ματς με ελάχιστες καλές φάσεις (μόλις 11 τελικές αθροιστικά, 4-7), ελέω προφανώς και τη βαθμολογικής του κρισιμότητας. Θα κρίνονταν (και αν) στο γκολ, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την πιο «καθαρή» της αναμέτρησης (τέτοια είναι ένα πέναλτι) και πήρε τη νίκη.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Μπρεσάν, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Αμπάντα (58′ Αποστολάκης), Μπάκου (58′ Μοσκέρα), Τοράλ, Φελίπε (83′ Ντίκο)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Σίλβα, Ντουάρτε (75′ Μπακάκης), Μάλης, Μαυρίας, Χουάνπι, Πέρεζ (85′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (46′ Φρ. Ντουάρτε), Λιάβας, Σενγκέλια (66′ Μπουζούκης), Καρέλης (66′ Πέδρο)

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ