Υπάρχει ακόμα Super League;

Διοικητικό συμβούλιο της Super League είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι, με θέμα την αλλαγή των ποινών για τις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση. Έξι ΠΑΕ, (ΑΕΚ, Κέρκυρα, Απόλλων, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Λαμία) επανέφεραν την πρόταση (που φωτογραφίζει κυρίως τον ΠΑΟ) που είχε συζητηθεί και δεν πέρασε στο προηγούμενο συμβούλιο.

Τότε ο Παναιτωλικός είχε ψηφίσει κατά των αλλαγών. Ρωτήσαμε τι προτίθεται να κάνει στο σημερινό συμβούλιο, καθώς μεσολάβησε η συνάντηση των τηλεοπτικά άστεγων ομάδων και η συμφωνία τους για κοινή γραμμή στα θέματα που τις απασχολούν.

Η απάντηση είναι πως η Αγρινιώτικη ΠΑΕ διαφωνεί με τον τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων και θα βάλει θέμα στο Συμβούλιο. Πρώτα απ’ όλα για το αν υφίσταται πλέον ο Συνεταιρισμός Super League, καθώς έχει πάψει να λειτουργεί για το «κοινό συμφέρον» των μελών του. Χάθηκε πριν λίγα χρόνια η κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ και άλλες χορηγίες που εξασφάλιζαν έσοδα. Χάθηκε πρόσφατα και η κεντρική τηλεοπτική σύμβαση και κάθε ΠΑΕ κοιτάζει το δικό της συμφέρον.

Με τα τηλεοπτικά υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα, καθώς δημιουργείται πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Αν γίνει, μετά την εκφρασμένη πρόθεση των τηλεοπτικά άστεγων να μπλοκάρουν την προκήρυξη.

«Δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να λειτουργήσουμε με γνώμονα το Συνεταιριστικό συμφέρον σε κάποια θέματα όπως της σημερινής συνεδρίασης και να μην έχουμε κοινή στάση απέναντι στα μείζονα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το σημαντικότερο είναι να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει ακόμα Συνεταιρισμός ή 16 ΠΑΕ που η καθεμιά κοιτάζει το συμφέρον της και μόνο. Αν δεν δημιουργηθούν οικονομικά βιώσιμες συνθήκες με δίκαιη κατανομή εσόδων, δεν υπάρχει αύριο για το ποδόσφαιρό μας», σχολίαζαν χαρακτηριστικά από πλευράς Παναιτωλικού.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ