Χαντάκιας αντί Μύγα στην Εθνική

Ο Γιώργος Μύγας αγωνίστηκε στη χθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής Ελπίδων με την Αλβανία στο Περιστέρι, για τα προκριματικά του EURO 2017 και πανηγύρισε τη νίκη με 2-1. Όμως ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και τέθηκε εκτός για το παιχνίδι που δίνει την Τρίτη το εθνικό μας συγκρότημα στην Πορτογαλία. Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Αντώνης Νικοπολίδης τον άφησε εκτός αποστολής και στη θέση του κάλεσε εσπευσμένα τον Δημήτρη Χαντάκια, που έφυγε το πρωί για Αθήνα. Στην αποστολή είναι και ο Στάθης Βασιλούδης, ο οποίος χθες δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο αγώνας με τους Αλβανούς ήταν αμφίρροπος και επεισοδιακός. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (0-1 στο 22ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους ο Λατίφι), κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, το οποίο χαρακτηρίστηκε από ένταση εντός αγωνιστικού χώρου και δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών.

Οι νεαροί διεθνείς μας κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν από το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Χοξαλάρι ανέτρεψε τον Ιωαννίδη, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι το οποίο ο ίδιος ο Ιωαννίδης μετέτρεψε σε γκολ (44ο λεπτό). Στην ίδια φάση υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Σκάλα με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Μύγα.

Στο δεύτερο μέρος οι διεθνείς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική υπεροχή τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι με ομαδική άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή του Στρακόσα τους παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη. Στο 85ο λεπτό, μάλιστα, επήλθε αριθμητική ισορροπία καθώς αποβλήθηκε δεύτερη κίτρινη ο Τζανετόπουλος.

Ωστόσο, στο 90ο λεπτό, σε μία από τις τελευταίες προσπάθειες των διεθνών μας ο Μυστακίδης συνδυάστηκε με τον Δώνη, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε ισχυρό σουτ, το οποίο απόκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού ο Στρακόσα, αλλά στη συνέχεια ο Τσιλιανίδης εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των αμυντικών με προβολή την έστειλε στα αλβανικά δίχτυα.

Ελλάδα: Μπάρκας- Μύγας, Γιαννούλης (67′ Τσιμίκας), Ρισβάνης, Τζανετόπουλος, Σιώπης (36′ Τσιλιανίδης), Δώνης, Χαρίσης, Ιωαννίδης, Ορφανίδης (63′ Κουλούρης), Μυστακίδης.

Αλβανία: Στρακόσα-, Γκουρίστα, Χοξαλάρι, Σκάλα, Πρένγκα, Γκρέζντα (46′ Καρίκι), Λάτσι, Μανάι, Μπάρε, Λατίφι, Τσεκίτσι.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ