Ως εδώ ο… τουρισμός και τώρα «πάρτε το αλλιώς»!

Με μια ακόμη βαριά ήττα, σαν τις πολλές που μαζεύτηκαν τις τελευταίες αγωνιστικές, ο Παναιτωλικός ολοκληρώσε μια ακόμη παρουσία του στην Super League.

Τα «καναρίνια»… κατόρθωσαν σε μια σειρά πέντε αγώνων με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Απόλλωνα, Άρη και Παναθηναϊκό να δεχτούν 15 γκολ (!!!) και έτσι πλην του καταδικασμένου από καιρό Απόλλωνα να έχουν την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία!

Σε ένα ματς βαθμολογικά αδιάφορο, ο Τίτορμος έχασε με 4-0 από τον Παναθηναϊκό.

Το άσχημο όμως είναι ότι για άλλη μια φορά και οι παίκτες της ομάδας φρόντισαν να δείξουν ένα αδιάφορο πρόσωπο και σε συνδυασμό με την απαράδεκτη διαιτησία του Τζήλου και των βοηθών του, να κλείσει η σεζόν με… πικρή γεύση.

Τα «καναρίνια» που σε μεγάλο διάστημα της σεζόν βρέθηκαν μέσα στην εξάδα διεκδικώντας ακόμη και ευρωπαϊκό εισιτήριο τα… γκρέμισαν όλα στο φινάλε και με τις προκλητικά αδιάφορες εμφανίσεις τους έμειναν ακόμη κι εκτός 8άδας, ενώ χάθηκε και ο άτυπος τίτλος της «καλύτερης επαρχικής ομάδας» που πήγε στη Λαμία.

Προφανώς όσοι πρέπει να πάρουν τα μηνύματα των αγώνων αυτών πρέπει να τα πήραν, όσο αφορά και το «χτίσιμο» του Παναιτωλικού της νέας σεζόν!

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από ένα πέναλτι… εφεύρεση του Τζήλου! Στο 14΄ ο ρέφερι είδε… παράβαση του Άργκους στην εντυπωσιακή βουτιά του Κάτσε κι έδειξε την βούλα του πέναλτι, όπου ο Χατζηγιοβάνης ευστόχησε κι άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Όπως συμβαίνει συνήθως την φετινή χρονιά το ένα γκολ, δυστυχώς φέρνει το άλλο στην άμυνα των Αγρινιωτών, που πάντα… αργεί να συνέλθει. Έτσι με ακέραιη ευθύνη από τον Γιαννακόπουλο, ο Μακέντα με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 στο 19′ και ουσιαστικά πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο το παιχνίδι είχε «κριθεί».

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά και πάλι η διαιτησία του στέρησε την δυνατότητα αυτή.

Το κανονικό γκολ του Μάρκος Πάουλο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως το ριπλέι… εκθέτει την απόφαση του Τζήλου και του βοηθού του Ευθυμιάδη, καθώς η μπάλα φτάνει από αντίπαλο στο κεφάλι του παίκτη του Τίτορμου.

Έτσι το γκολ δεν μέτρησε, οι Αγρινιώτες δεν μείωσαν και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» έκαναν το 3-0 ξανά με τον Μακέντα, με την άμυνα του Παναιτωλικού να θυμίζει για πολλοστή φορά… παιδική χαρά και ενόψει των καλοκαιρινών μεταγραφών να «φωνάζει» για ουσιαστική ενίσχυση.

Η επανάληψη ήταν μαρτυρική για όλους. Οι πάντες περίμεναν να ακούσουν το λυτρωτικό σφύριγμα του Τζήλου για να σημάνει και (επίσημα) το τέλος της περιόδου.

Ευκαιρίες ελάχιστες, με τον Παναιτωλικό να αγγίζει το γκολ της τιμής στο 62′ όταν ο Κότσαρης δύσκολα εξουδετέρωσε το απευθείας φάουλ του Γκούγκα, αλλά και στο 69′ όταν ο Πάουλο βρήκε… αέρα και δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός που στην επανάληψη είχε… σβήσει μηχανές, σε μια από τις λίγες αντεπιθέσεις του πέτυχε και 4ο γκολ με τον Εμμανουηλίδη. Πλέον η σεζόν ολοκληρώθηκε με τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα. Ο Παναιτωλικός οφείλει να κρατήσει τα θετικά και να πετάξει στα σκουπίδια τα αρνητικά.

Ειδικά συμπεριφορές που είδαμε τον τελευταίο μήνα. Με τον Δέλλα να έχει ανακοινώσει το… αντίο του, θα πρέπει άμεσα να κλείσει και το θέμα του νέου προπονητή, ώστε να μην χαθεί χρόνος για τον σχεδιασμό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης, Στάικος, Τζανδάρης (77′ Καμπετσής), Κάτσε, Μακέντα (79΄Αθανασακόπουλος), Αρμενάκας (65′ Εμμανουηλίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Άργκους, Μιχάι, Τσιγγάρας, Τσοκάνης (66′ Αμαράλ), Λουσέρο, Ντουάρτε, Γκούγκα, Μάρκος Πάουλο (85′ Μπελεβώνης), Μανά (79′ Παρράς), Μπαϊροβιτς

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ