Όταν δεν το τελειώνεις, στο… κλέβουν!

Ένα έργο που το έχουμε δει πολλές φορές στο Αγρίνιο. Ο καλύτερος Παναιτωλικός, δεν είχε την ουσία να… καθαρίσει το ματς στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε κι έτσι ο αντίπαλος… έκλεψε τον βαθμό. Ο Πανιώνιος ως το 81′ δεν είχε καν τελική στο ματς. Στα 95′ έκανε μόλις μία. Αυτή του Λάμπρου που ισοφάρισε και στέρησε το τρίποντο στην «πρώτη» του Δέλλα μπροστά στο κοινό του Παναιτωλικού. Η αδυναμία για το εύκολο γκολ είναι χαρακτηριστικό όλης της χρονιάς και… επιβεβαιώθηκε και σε αυτό το παιχνίδι.

Προσεχτικός σε βαρύ τερέν

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το ματς με τους παίκτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ένα τερέν που λόγω βροχής δεν ευνοούσε να δείξουν την ποιότητα που έχουν. Οπότε το σημαντικότερο ήταν πρώτα να προφυλάξουν το μηδέν πίσω.

Με σωστό αμυντικό προσανατολισμό και μεγάλη πίεση που ξεκινούσε από τον Μοράρ ακόμη, ο Κυριακίδης εκτός ελαχίστων περιπτώσεων ήταν θεατής του ματς. Αντίθετα, στο άλλο μισό, τα «καναρίνια» είχαν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, είχαν την ποιότητα να απειλήσουν την εστία του Κότνικ. Κι αν ο Ρόσα δεν κατάφερε να πετύχει στο 17′ άλλη μια γκολάρα, το σκορ ήρθε για τους γηπεδούχους στο 25′ με τον Μοράρ και… αρκετή τύχη.

Ο Τσοκάνης έκανε την σέντρα, ο Γκιοτά αντί να διώξει έστρωσε στον Ρουμάνο κι αυτός με δεύτερη προσπάθεια και κάτι… σαν προσποίηση «νίκησε» τον Κότνικ κι από κοντά έκανε το 1-0. Στην εξέλιξη του ημιχρόνου ο Πανιώνιος ήθελε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η ομάδα του Δέλλα σωστά στημένη δεν είχε πρόβλημα να… αποκρούσει κάθε επιθετική πρωτοβουλία του αντιπάλου κι έτσι το υπέρ της σκορ έμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου!

Η πίεση του Πανιωνίου

Με την πλάτη στον τοίχο ο Πανιώνιος στην επανάληψη έριξε στην μάχη τον νεοαποκτηθέντα Μπραχίμι και πίεσε αμέσως για το 1-1. Πήρε την μπάλα στην κατοχή του, αλλά και πάλι με σωστή τακτική η άμυνα του Παναιτωλικού βρήκε τις απαντήσεις για να ανταπεξέλθει και να περάσει ένα επικίνδυνο πρώτο 10λεπτο έως και το 55′. Μετά ήρθε ξανά η ισορροπία και ο Ρόσα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία απέναντι από τον Κότνικ για να γράψει από νωρίς… τίτλους τέλους στο ματς.

Πήρε βαθμό με… 1 τελική

Αφού ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο γκολ, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις την πατάει. Ο Πανιώνιος κόντρα στην ροή του ματς, χωρίς να είναι στο διάστημα που πιέζει βρήκε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη τελική και να ισοφαρίσει.

Εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό ανάμεσα στον Ροντρίγκες και τον Μιχάι. Σε μια από τις ελάχιστες φορές που η άμυνα δεν λειτούργησε σωστά, ο Λάμπρου βρήκε… ξέφωτο και με υπέροχο πλασέ ισοφάρισε. Από κει και πέρα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βρει ενα γκολ για να πάρει το τρίποντο αλλά αυτό δεν έγινε. Έτσι έμεινε η πίκρα για την μεγάλη προσπάθεια και ένα 100% άδικο αποτέλεσμα!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ντίας, Ρόσα (82΄Κλέσιο, 88′ λ.τρ Μπράβο), Μάζουρεκ (73΄Ρότσα), Μοράρ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Γκιοατά (74΄Μακρύλλος), Μπανανά, Σαραμαντάς, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (65΄Λάμπρου), Σαββίδης (46΄Μπραχίμι), Ντουρμισάι

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ