Όταν «Χ»άνεις αυτά…

Ο Παναιτωλικός δεν… γοήτευσε στα Χανιά (0-0) όμως ακόμη κι έτσι θα μπορούσε να φύγει με το «τρίποντο» κόντρα στον Πλατανιά αν ο Ουάρντα και ειδικά ο Μαρκόφσκι στο φινάλε δεν έχαναν απίθανες ευκαιρίες!

Η απουσία του Γιώργου Μύγα στα δεξιά της άμυνας, ανάγκασε τον Γιάννη Ματζουράκη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να… θυσιάσει τον Κλέσιο σε αμυντικό ρόλο. Ο άσος από την Μοζαμβίκη που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στα Χανιά περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα και δεν έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του να φανεί επικίνδυνη.

Στο πρώτο ημίχρονο τα «καναρίνια» είχαν κυρίως… παθητικό ρόλο, ήταν δυνατοί αμυντικά (με εξαίρεση 2-3 φάσεις που έδωσαν στον Πλατανιά την δυνατότητα να φανεί απειλητικός), αλλά όσο αφορά το δημιουργικό κομμάτι… πέρασαν κάτω από την βάση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα για περισσότερα από «2-3 πάσες», να περάσουν την μπάλα στον… θεατή Μαρκόφσκι και να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα στην περιοχή του Σωτηρίου.

Αντίθετα με το… καλημέρα της επανάληψης ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά και στο 50′ από εξαιρετική σέντρα του Ουάρντα, ο Τομανέ απέναλτι από τον κίπερ του Πλατανιά δεν βρήκε με το κεφάλι σωστά την μπάλα για να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστική και μεγάλη ευκαιρία των Αγρινιωτών στο ματς.

Λίγο αργότερα, προκειμένου η ομάδα του να έχει πιο… επιθετικές τάσεις, ο «Ματζού» πέρασε στο γήπεδο τον Λεντέσμα, ενώ στο ίδιο λεπτό (58′) από μαγική ενέργεια του Κλέσιο και γύρισμα, ο Ουάρντα έχασε το… άχαστο για να βάλει τα «καναρίνια» μπροστά στο σκορ.

Οι ευκαιρίες αυτές έδωσαν… θάρρος στον Παναιτωλικό, που άλλαξε την εικόνα του προς το καλύτερο, έφερε το ματς στα «ίσα». Μάλιστα για να φρεσκάρει την ομάδα και να… κλειδώσει το κέντρο, ο Ματζουράκης έδωσε την πρώτη συμμετοχή στον Γουίλσον Καμαβουάκα. Οι φιλοξενούμενοι πρέσαραν στο κέντρο για να ανακόψουν την δεδομένη πίεση του Πλατανιά στα τελευταία λεπτά.

Τελικά η… πικρή γεύση μένει για τον Παναιτωλικό στο τέλος αφού στο 87′ από μαγική πάσα του Λεντέσμα ο Μαρκόφσκι απέναντι από τον Σωτηρίου δεν πλάσαρε σωστά κι έχασε την ευκαιρία για το «διπλό». Ο Παναιτωλικός ακόμη και σε κακή μέρα θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο, αλλά στα θετικά είναι ο εκτός έδρας βαθμός κι ότι δεν 3ο σερί ματς κρατάει το μηδέν στην άμυνα!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ