Ότι αρπάξει ο κ@λος μας…

Στις περισσότερες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες οι ασθενέστερες οικονομικά και αγωνιστικά ομάδες παίρνουν μεγαλύτερες ενισχύσεις απ’ τις ισχυρές, στο μοίρασμα των εσόδων (τηλεοπτικά, χορηγικά κ.α.) της Λίγκας τους. Για να μπορούν να είναι βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

Στην Ελλάδα δεν περιμένει κανένας να πάρει περισσότερα χρήματα π.χ. η Λαμία από τον Ολυμπιακό. Το λογικό στη χώρα μας είναι κάποιες ομάδες να επιδιώκουν με κάθε τρόπο να υπάρχουν αντίπαλοί τους χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ουσιαστικά χωρίς εξασφαλισμένα (από την έναρξη του πρωταθλήματος) έσοδα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της Super League μπήκε θέμα αντίδρασης στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει τηλεοπτικός πάροχος για τις ομάδες που η nova (για τους δικούς της λόγους) δεν θέλει συνεργασία. Και αντί να υπάρξει, όχι απλώς ομοφωνία και έτοιμο πλάνο αντιμετώπισης του θέματος ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των άστεγων ΠΑΕ αλλά και της Λίγκας, τρία μέλη του Συνεταιρισμού ψήφισαν κατά!

Ένα σώμα όπως η Λίγκα, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα (όλων) των μελών του και του ποδοσφαίρου γενικότερα, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ξανά ότι το δόγμα του είναι: «Ότι φάμε, ότι πιούμε, ότι αρπάξει ο κ@λος μας!»

Ο Ολυμπιακός (που κατά σύμπτωση όποιος τα έχει καλά μαζί του, έχει και συμβόλαιο στη nova), ο Άρης και η ΑΕΛ, ψήφισαν όχι. Ομάδες που (υποτίθεται) κόπτονται για την αναβάθμιση, πρόοδο και βελτίωση του ποδοσφαίρου, δεν τους καίγεται καρφί αν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Βόλος, Λαμία, Ξάνθη ή Απόλλωνας (όποιος επικρατήσει στα μπαράζ), χάσουν το 70% των εσόδων τους.

Κι αυτό λέγεται Συνεταιρισμός!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ