17ος Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος

Συνεχίζεται και φέτος η προσπάθεια ενεργοποίησης του Άκτιου Δρόμου με στόχο τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί και κάποια στιγμή  να γίνει ένας διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος που θα φιλοξενεί αθλητές αλλά και πλήθους κόσμο στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.15 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας (στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα γίνουν παράλληλα με τον 17ο Άκτιο Δρόμο και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού αλλά και για πρώτη φορά κοινός δρόμος 5.000 μέτρων.
Η εκκίνηση των 1000 μέτρων για παιδιά δημοτικών σχολείων (Β’ έως ΣΤ’ τάξη) θα γίνει στις 09.15 από την παραλία της Βόνιτσας στο σημείο τερματισμού του Άκτιου Δρόμου (Πλατεία Δημαρχείου).
Τα παιδιά θα κινηθούν προς το πάρκινγκ της παραλίας, θα ακολουθήσουν τον χωματόδρομο κάτω από το Κάστρο και θα στρίψουν στο τέλος του δρόμου με κατεύθυνση πάλι προς την παραλία και το δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας . Θα τερματίσουν στον τερματισμό του Άκτιου Δρόμου.
Καλούμε όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να τρέξουν και να χαρούν αυτή την εκδήλωση.
Θα γίνει βράβευση των τριών πρώτων αγοριών και κοριτσιών και σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Μετά τον αγώνα των 1000 μέτρων θα γίνει για πρόωρη φορά και  αγώνας  5000 μέτρων. Θα ξεκινήσει στις 09.30 π.μ. (μετά τον τερματισμό  των 1000 μέτρων)
Ο αγώνας των 5000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που περιλαμβάνει όμορφα τοπία της Βόνιτσας .
Ο αγώνας ξεκινήσει στις 09.30 π.μ. από το ύψος του γηπέδου Βόνιτσας (περιοχή Χώρα Κάστρου Βόνιτσας).
Θα κατευθυνθεί στην παραλία της Βόνιτσας (περιμετρικά του Κάστρου Βόνιτσας).
Θα συνεχίσει παραλιακά μετά το Δημαρχείο προς την περιοχή Σάλτινη. Οι αθλητές θα κάνουν τον γύρω της Κουκουμίτσας και θα κατευθυνθούν πάλι προς το Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην παραλία, όπου και θα τερματίσουν (στο σημείο τερματισμού του Άκτιου Δρόμου).
Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, της Αιτωλοακαρνανίας, του Νομού Πρέβεζας και Λευκάδας αλλά και όποιον άλλο θέλει να έρθει και να τρέξει ή να περπατήσει την διαδρομή όπου αναδεικνύονται οι ομορφιές του τόπου μας.
Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία επίσημων κριτών του ΣΕΓΑΣ. Επίσης θα υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα τόσο στους αγώνες της πόλης  όσο και για τον 17ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά, χυμοί και ένας μικρός μπουφές για όλους τους αθλητές (μικρούς και μεγάλους).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι για τα 1000 μέτρα και τα  5000 μέτρα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232 και στο email [email protected]

Οι ενδιαφερόμενοι για τον 17 Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email [email protected] καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://goo.gl/forms/BI5ZBSZCQrxq09cd2

website: aktiodromos.blogspot.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ