Nίκη με πεντάρα για τον Ιδομενέα

Πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα(5-1) ήρθε η εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Ιδομενέα Εμπεσού απέναντι στον Αετό Ξηρομέορυ. Μεγάλο άγχος έβγαζε η ομάδα του Εμπεσού και σε συνδυασμό με το βαρύ αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να αποδώσει το ποδόσφαιρο το οποίο παίζει μέσα στην έδρα του. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό και κατάφεραν με τρία κόρνερ στην αρχή του αγώνα να αγχώσουν ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους.

Από το 10ο λεπτό και μετά οι παίκτες του Ιδομενέα αφυπνίστηκαν και έγινε η πρώτη φάση στον αγώνα μετά από πάσα του Κυτούγια, ο Καρακασίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι Τύμπας και Λαγοπάτης Δημ. προσπαθούσαν  συνεχώς από τα πλάγια με επελάσεις να δημιουργήσουν προβλήματα στη συμπαγή άμυνα των φιλοξενουμένων αλλά και αρκετές φορές έφτασαν μέσα στην περιοχή, μοίρασαν την μπάλα στους επιθετικούς αλλά χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο 25ο λεπτό ο Δημήτρης Λαγοπάτης έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Πέτσινου και κατέληξε άουτ. Στο 30ο λεπτό πάλι οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν, αυτή τη φορά με ένα σουτ του Κελεπούρη  αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 33ο λεπτό ο Τύμπας εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 38ο ξανά ο Τύμπας έκανε ένα σουτ αλλά την μπάλα απέκρουσε ο Πέτσινος. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε η ομάδα του Εμπεσού να ανοίξει το σκορ, μετά από ατομική ενέργεια του Κυτούγια ο οποίος πέρασε τρεις παίκτες βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ιδομενέα πιο ήρεμοι, από το πρώτο λεπτό είχαν το πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, με επελάσεις από τα πλάγια προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ και τα κατάφεραν στο 56ο λεπτό όταν σε άλλη μια επέλαση του ο Δημήτρης Λαγοπάτης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από αριστερά έκανε ένα διαγώνιο σουτ το οποίο κατέληξε στην απέναντι γωνία του Πέτσινου και με αυτό τον τρόπο έγινε το 2-0. Στο 61ο λεπτό ο Καρακασίδης επεχείρησε ένα σουτ το οποίο ο Πέτσινος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Στο 63ο λεπτό ο διαιτητής της συνάντησης κ. Θεοφίλης καταλόγισε πέναλτι, το οποίο αμφισβητήθηκε έντανα από τους γηπεδούχους, καθώς ο Κελεπούρης έφυγε μπροστά, κυνήγησε τη μπάλα ο Αϋφαντής έπεσε για να διώξει τη μπάλα, ο Κελεπούρης πήδηξε για να αποφύγει τον τερματοφύλακα και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουτσογιάννος ο οποίος και σκόραρε μειώνοντας σε 2-1. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αμέσως καθώς στο 69ο λεπτό ο Δημήτρης Λαγοπάτης εκτέλεσε ένα κερδισμένο φάουλ στο κέντρο, έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και Καρακασίδης με κεφαλιά φοβερή  κεφαλιά έκανε το 3-1. Κάπου εκεί φάνηκε ότι η ομάδα του Αετού δεν μπορούσε να αντιδράσει . Στο 75ο λεπτό ο Φάνης Λαγοπάτης αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε έξω από την περιοχή έκανε ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ, ο Πέτσινος δεν μπόρεσε να αποκρούσει και η μπάλα κατέληξε για τέταρτη φορά στα δίχτυα του. Στο 77ο λεπτό μετά από συνδυασμό Κυτούγια, Λαγοπάτη και Τρυφέρη, η μπάλα έφτασε στον τελευταίο  ο οποίος πλάσαρε και έκανε το 5-1 όπου ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Μια καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο από τους γηπεδούχους, για τους οποίους επέστρεψε μετά από πολύμηνο τραυματισμό  ο Ευριπίδης Ζώης, Με πολύ καλή απόδοση από το αμυντικό δίδυμο Ρεγκούτα, Ζήμου, σταθεροί και με πολύ τρέξιμο οι πλάγιοι Λαγοπάτης Παναγιώτης, Λαγοπάτης Φάνης, που χρησιμοποιήθηκε ως μπακ, Λαγοπάτης Δημήτρης και Τύμπας Δημήτρης, οι κεντρικοί Κυτούγια και Τρυφέρης έτρεξαν και αυτοί αρκετά μέχρι να ξεκλειδώσουν την άμυνα των φιλοξενουμένων, ο Παναγιώτης Καρακασίδης ο οποίος δημιουργούσε συνεχώς φάσεις στην περιοχή του Αετού . Τερματοφύλακας ήταν ο Βασίλης Αϋφαντής ο οποίος όταν χρειάστηκε ανταποκρίθηκε και δεν φέρει καμία ευθύνη στην φάση του πέναλτυ.

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΟΥ: Αϋφαντής, Λαγοπάτης Π., Ζώης, Ρεγκούτας, Ζήμος, Ρεγκούτας, Κυτούγιας, Τύμπας, Λαγοπάτης Θ., Καρακασίδης, Τρυφέρης (80’ Μπαγιάτης Θ.), Λαγοπάτης Δ. (73’ Πλάτανος),

ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Πέτσινος, Κατσιγιάννης, Ντέμος, Κουτσογιάννος, Γεωργούσης, Τομαράς Μακρής, Καρέλης, Αναγνωστέλος, Κελεπούρης (65’ Τομαράς Γ.), Καραμπέκιος

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ