Ένα εξαιρετικό «deal»

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν, είναι και θα παραμένει για πάντα ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού και εκ των κορυφαίων μπαλαδόρων που έχουν παίξει στα «καναρίνια» και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Η διαφαινόμενη αποχώρησή του δεν μπορεί παρά να στεναχωρεί. Κυρίως τον κόσμο γιατί τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που τον… φέρνουν στο γήπεδο. Αλλά ας δούμε τη πραγματικότητα με «κρύο αίμα».

Η παραχώρησή του – όπως φαίνεται είναι σχεδόν βέβαιη – αποτελεί ένα από τα καλύτερα deal που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα σκεφτεί κάποιος πως εδώ πρόκειται για ομάδες, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε με επαγγελματικούς όρους, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να τεθούν επί τάπητος και άλλοι παράμετροι. Υπάρχει και εκείνη του παίκτη. Κακά τα ψέμματα, ο Λούκας πλέον έχει ανοίξει τα φτερά του για πιο ψηλά. Ακόμη και αν ο Παναιτωλικός ενεργοποιούσε την οψιόν απόκτησής του από την Ιντεπεντιέντε, εκείνος φάνταζε πολύ δύσκολο να υπέγραφε νέο συμβόλαιο με τους «κυανοκίτρινους». Έτσι τον Γενάρη οπότε και εξέπνεε η συμφωνία του με την ομάδα της Αργεντινής θα ήταν ελεύθερος να υπογράψει όπου εκείνος ήθελε. Όπως θα μπορούσε να το πράξει και τη 1η Ιουλίου ενόψει του επόμενου Γενάρη. Ωστόσο ένα παιδί σαν τον Βιγιαφάνιες δεν θα «πούλαγε» ποτέ τον Παναιτωλικό, παρότι κλήθηκε και καλά έκανε να κοιτάξει το συμφέρον του. Αν έμενε κατά 99,9% τα «καναρίνια» θα τον «έχαναν» με τη λήξη της σεζόν, όμως τώρα αποκόμισαν οικονομικό κέρδος από έναν ποδοσφαιριστή που σε έξι μήνες θα έφευγε και το κυριότερο, δεν τους ανήκε εξ’ ολοκλήρου. Για αυτό και πρόκειται για ένα εξαιρετικό deal. Άλλωστε και ο ίδιος ο Βιγιαφάνιες ήθελε ο Παναιτωλικός να «κερδίσει» από εκείνον. Όπως και οι Μπακάκης, Μαρτίνες που παλαιότερα είχαν βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Το «κεφάλαιο» Βιγιαφάνιες για τον Παναιτωλικό δεν θα κλείσει ποτέ, καθώς ο «μικρός μάγος» μας έμαθε αυτόν τον 1,5 χρόνο που είναι κοντά μας, πολλά από τα «μυστικά» της μπάλας. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ