Γι’ αυτό είναι διαφορετικός…

Το ανέφερε στη συνέντευξή του ο Χρήστος Κουτσοσπύρος, αλλά πέρασε σχεδόν ασχολίαστο. Η ουσία της όλης ιστορίας που έγινε στη φυσούνα του Γεντί Κουλέ, είναι ο διαφορετικός Παναιτωλικός! Δηλαδή, η αντίδραση και του θύματος της επίθεσης και της ομάδας στο σύνολό της.

Τι εννοούμε; Ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει πολλά στα ελληνικά γήπεδα. Μπορείτε να θυμηθείτε αρκετά, όπως και την κατάληξη που είχαν.

Τι έγινε στο Ηράκλειο; Ο προπονητής του ΟΦΗ γρονθοκόπησε τον Γενικό Αρχηγό του Παναιτωλικού. Η συνέχεια γνωστή…

Τι θα μπορούσε να γίνει αν δεν ήταν διαφορετικός ο Παναιτωλικός; Να πέσει κάτω ο Κουτσοσπύρος, να φωνάζει «βοήθεια πεθαίνω», να τρέχουν γιατροί και ασθενοφόρα. Και μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα «πανικού» και «τρομοκρατίας», η ομάδα να μην μπορεί να συνεχίσει να παίζει μπάλα στο β’ ημίχρονο. Θα έπαιρνε τον αγώνα στα χαρτιά και ο ΟΦΗ θα είχε μηδενισμό που θα τον έστελνε στη Football League.

Όμως, είπαμε, αντί για καραγκοζιλίκια που θα έφερναν βαθμολογικά οφέλη στον Παναιτωλικό, επέλεξε υπεύθυνη στάση. Το πόσο σεβάστηκαν αυτή τη στάση, το είδαμε (και) στο β’ ημίχρονο. Με τον διαιτητή και τον βοηθό (που δεν είδαν και δεν άκουσαν για το επεισόδιο στη φυσούνα και δεν αναφέρουν το παραμικρό στο φύλλο αγώνα!!!), οι οποίοι «είδαν» τον Κυριακίδη να πιάνει τη μπάλα εκτός περιοχής (!!!), τον απέβαλαν, άφησαν την ομάδα με 10, και από το φάουλ μπήκε το 2-0 και τελείωσε το παιχνίδι εκεί.

Ήταν μια ακόμα «επιβράβευση» της υπεύθυνης στάσης που χρόνια τώρα ακολουθεί ο Παναιτωλικός, που επιμένει να μην είναι σαν τους άλλους. Και τέτοιες «επιβραβεύσεις» έχει πάρει πολλές…

Για να ήμαστε δίκαιοι, υπάρχει και άλλη μια παράμετρος του επεισοδίου, που χρήζει αναφοράς. Η αποπομπή του Παπαδόπουλου από την ομάδα της Κρήτης. Γενναία απόφαση της διοίκησης του ΟΦΗ, που δείχνει κι αυτή να κινείται στη σφαίρα του διαφορετικού. Όχι αυτού που συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι επίσης αισιόδοξο μήνυμα που έρχεται να προστεθεί σε εκείνο που το απόγευμα της Κυριακής εξέπεμψε (για μια ακόμα φορά) ο Παναιτωλικός με τη στάση του…

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ