Δεν μπορεί να μπλοκάρει τα μπαράζ

Η ΕΠΟ την Κυριακή (23/5) αναμένεται να προχωρήσει στον ορισμό των αγώνων μπαράζ μεταξύ του Παναιτωλικού και της Ξάνθης για μία θέση στη SL1 της ερχόμενης σεζόν. Ωστόσο, η ΑΕΛ επιχειρεί να μπλοκάρει την επικύρωση της βαθμολογίας στη SL1, καθώς όπως γνωστοποίησε στη λίγκα με εξώδικό της, έχει καταγγείλει τον ΠΑΣ Γιάννινα για πολυιδιοκτησία.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με εξώδικο που έστειλε στη Super League ζητεί να μη γίνει επικύρωση της βαθμολογίας από τη θέση που τερμάτισε ο ΠΑΣ Γιάννινα και κάτω, διότι έχει προσφύγει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα (πολυιδιοκτήσια) αλλά και της Ξάνθης, για την οποία υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος στα μπαράζ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΛ πρακτικά επιδιώκει την τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αν του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών, τότε μπορεί να τερματίσει τελευταίος και έτσι η ΑΕΛ να κερδίσει μία θέση στην κατάταξη των πλέι άουτ, πηγαίνοντας αυτή στο μπαράζ αντί του Παναιτωλικού, που θα σωθεί απευθείας.Η SL1 πάντως έχει γνωστοποιήσει ότι θα προχωρήσει στην επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ και πλέι άουτ το Σάββατο (22/5), ενώ η SL2 ανακοίνωσε σήμερα (21/5) ότι θα κάνει μερική επικύρωση την Κυριακή (23/5).

Πλέον, μένει να φανεί αν το αίτημα της ΑΕΛ για μη επικύρωση του συνόλου της βαθμολογίας γίνει δεκτό. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ δεν μπορεί να γίνει μερική ή ολική επικύρωση της βαθμολογίας όταν εκκρεμούν υποθέσεις στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου (Πειθαρχική Επιτροπή της SL, Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ), που ενδεχομένως επηρεάσουν την κατάταξη ομάδων.

Ωστόσο, στην περίπτωση της ΑΕΛ, η καταγγελία έχει γίνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αν κρίνει η ΕΕΑ ότι η καταγγελία της ΑΕΛ ευσταθεί και εισηγηθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα, μόνο τότε η υπόθεση θα φτάσει στην Επιτροπή Εφέσεων. Με το γράμμα λοιπόν του κανονισμού αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει εκκρεμής υπόθεση στα ποδοσφαιρικά όργανα, επομένως το αίτημα των “βυσσινί” δύσκολα θα γίνει αποδεκτό. Δείτε τι αναφέρει ο ΚΑΠ:

Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (όπως ενδεικτικά αγώνες play-off ή play-out ή μπαράζ κ.λπ.), το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης αποφασίζει, υποχρεωτικά, τη ενδιάμεση μερική ή ολική [45] επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου και πριν από τους αγώνες κατάταξης. Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται πάντα αμέσως μετά την ενδιάμεση μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.Η μερική ή ολική επικύρωση του παραπάνω βαθμολογικού πίνακα γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας μετά την περαίωση των οικείων αγώνων πρωταθλήματος, που μετέχουν οι ομάδες αυτές και με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. (δηλ. Πειθαρχική Επιτροπή ή Επιτροπή Εφέσεων για τις επαγγελματικές κατηγορίες ή στις Πειθαρχικές Επιτροπές των Ενώσεων και στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες) για τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος ή του ομίλου, για τις ομάδες που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται σε άλλη κατηγορία και για τις ομάδες που δικαιούνται να συμμετάσχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, ενστάσεις ή καταγγελίες του άρθρου 23 του παρόντος Κανονισμού, που σχετίζονται και επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ