Δημοπρατούνται τα έργα στο γήπεδο

Όλα έτοιμα για τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού – Ανάδοχος μέχρι το καλοκαίρι όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Περιφέρεια: Το θέμα στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή, σε 15 μέρες δημοπράτηση και διαγωνισμός

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», μετά από αρκετές καθυστερήσεις, έφτασε η ώρα για την δημοπράτηση των έργων στο γήπεδο του Παναιτωλικού και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Στην αμέσως επόμενη Οικονομική Επιτροπή θα περάσει το θέμα, πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα. Στη συνέχεια θα υπάρξει άμεσα η δημόσια πρόσκληση του έργου, αφού πλέον έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια ενώ, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως μετά από 15 περίπου μέρες θα μπορέσει να ξεκινήσει ο διαγωνισμός.

Οι εκτιμήσεις θέλουν να υπάρχει ανάδοχος στις αρχές του καλοκαιριού και στη συνέχεια τα έργα να παίρνουν σάρκα και οστά. Η διαδικασία πήρε περισσότερο χρόνο απ’ όσο αναμενόταν, λόγω αρκετών ζητημάτων που έπρεπε να διευθετηθούν και στην Περιφέρεια λένε ότι εντάθηκε το τελευταίο διάστημα η συνεργασία με τους ανθρώπους της διοίκησης Κωστούλα, καθώς είναι κάτι που και ο ίδιος θα ήθελε να το αφήσει ως κληρονομιά στον σύλλογο.

Οι διαδικασίες, που αφορούν στο άνοιγμα των προσφορών, την ανάδειξη του αναδόχου και τις ενστάσεις, είναι βέβαιο ότι θα πάρουν τουλάχιστον δύο μήνες οπότε το χρονοδιάγραμμα βολεύει και την Περιφέρεια αλλά και τον σύλλογο. Ούτως ή άλλως τα έργα δεν θα ξεκινούσαν μεσούντων των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναιτωλικού, ειδικά στην μεταβατική περίοδο που διανύει η ομάδα, από την παλιά στη νέα ιδιοκτησία.

Από την Περιφέρεια λένε ότι ο στόχος της τοποθέτησης του αναδόχου στο ξεκίνημα του καλοκαιριού είναι εφικτός καθώς πλέον όλα μπορούν να κινηθούν γρηγορότερα. Είναι γνωστό ότι το έργο ως μελέτη δεν είχε ωριμότητα και υπήρχε πρόβλημα ένταξης σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αυτό έχει να κάνει και με τις προσπάθειες της μέχρι τώρα διοίκησης της ομάδας, αλλά και της σημασίας που απέδωσε στο έργο ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Παράλληλα η ύπαρξη αθλητικής αντιπεριφέρειας βοήθησε σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή.

Ο σχεδιασμός

Βάσει της μελέτης και χωρίς να έχει ακόμη γίνει γνωστό τι θα οριστικοποιήσει η Περιφέρεια, πρόκειται να κατασκευαστεί στέγαστρο στην μικρή κερκίδα που θα έχει ολόκληρη άνω διάζωμα άρα και περισσότερες θέσεις το γήπεδο συνολικά. Ακόμη, στην μικρή κερκίδα του γηπέδου προβλέπεται σύγχρονος χώρος φιλοξενίας ΑμεΑ και χώρος στον οποίο θα φιλοξενούνται οι φίλαθλοι φιλοξενούμενων ομάδων

Η οδός Προυσιωτίσσης αναμένεται να αλλάξει εικόνα με ειδικό πλέγμα που θα τοποθετηθεί και θα περιλαμβάνει έναν χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων που θα κάνουν το γήπεδο αν έχει ακόμη περισσότερες χρήσεις. Φυσικά, σημαντικό κομμάτι της αναβάθμισης του γηπέδου θα αποτελέσει το μουσείο του Παναιτωλικού που θα φιλοξενήσει την Ιστορία της ομάδας, όχι μόνο με την μορφή εκθεσιακού χώρου με προθήκες, εκθέματα και οπτικοακουστικό υλικό αλλά και με ζωντανό και διαδραστικό τρόπο, κοντά στις σημερινές τεχνολογίες.

Η διοίκηση Καμίνσκι, που οι πληροφορίες λένε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας  θα είναι και τυπικά στο τιμόνι του Παναιτωλικού, θα κληθεί να συνεχίσει την προσπάθεια για την αναβάθμιση όλης της ευρύτερης περιοχής βάσει των προτάσεων που έχει ήδη κάνει ο ίδιος ο Παναιτωλικός. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι είναι το αντικείμενο της οικογένειας το real estate, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουν πως η ομάδα θα έχει άλλη αξία αν υλοποιηθούν έργα για την αναβάθμιση και του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου.

Οι προτάσεις που έχουν γίνει αφορούν έναν πολύ κεντρικό και καίριο τομέα της πόλης, κάτι που σίγουρα θα απασχολήσει και τον δήμο Αγρινίου μελλοντικά. Σε κάθε περίπτωση, η μεταφορά του 19ου Νηπιαγωγείου σε άλλο χώρο, η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και η επέκταση των πεζοδρομίων της Προυσιωτίσσης για τη μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, είναι βέβαιο ότι απασχολούν το Αγρίνιο συνολικά, όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ