Ερασιτέχνης και ΠΑΕ για τα γενέθλια

Αναφορά στα σημερινά γενέθλια του Παναιτωλικού κάνουν στις επίσημες ιστοσελίδες τους ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ. Ο Ερασιτέχνης αναφέρει:

Σαν σήμερα στις 9 Μαρτίου 1926 στο Γυμνάσιο Αγρινίου, ιδρύθηκε ο Παναιτωλικός Γυμναστικός Σύλλογος Αγρινίου.
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 15/12/1935, προστέθηκε και το «Φιλεκπαιδευτικός» στον τίτλο του, με το Φιλεκπαιδευτικό του έργο να έχει ήδη ξεκινήσει από το 1926 με το τμήμα της Παιδονομίας (Απρίλιος 1926 – 1933), και τις Νυχτερινές Σχολές (Οκτώβριος 1926 – Ιούνιος 1983) και με ένα τρίτο τμήμα αυτό της Γαλλικής Γλώσσας (Νοέμβριος 1932). Από τα τρία τμήματα, η κορωνίδα είναι οι Νυκτερινές Σχολές όπου φοίτησαν περίπου 5.000 νέοι στα 57 χρόνια λειτουργίας τους.
Φιλεκπαιδευτικός: Ο μοναδικός στην Ελλάδα και ίσως παγκόσμια. Έργο σημαντικό, μοναδικό, ασύλληπτο.

Στον Παναιτωλικό, που αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της χώρας, χιλιάδες νέοι και νέες δραστηριοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα τμήματα κλασσικού αθλητισμού, βόλεϊ, μπάσκετ, σκοποβολής, ελληνορωμαϊκής πάλης, χειροσφαίρισης και φυσικά μέσα από τη μεγάλη αγάπη όλων των Αιτωλοακαρνάνων, το ποδόσφαιρο.

Σήμερα, όλοι μαζί με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου, στους ιδρυτές και στον κόσμο που τον αγάπησε και τον στήριξε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το έργο του και μέσα σε αντίξοες συνθήκες συσπειρωμένοι, θέτοντας νέους στόχους, να διασφαλίσουμε την πορεία του συλλόγου προς τον επόμενο αιώνα ζωής.

Δεν είναι ακόμα ένας σύλλογος στην πόλη μας. Είναι Ο Σύλλογος της Πόλης μας,
91 χρόνια τώρα

 

Από την πλευρά της η ΠΑΕ:

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 9 Μαρτίου 1926. Πριν 91 χρόνια άρχισε την πορεία του στο χρόνο. Ο Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ: Συσπείρωσε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις του αθλητισμού στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή και έγινε ο καλύτερος «πρεσβευτής» εκτός της Αιτωλοακαρνανίας. Συμμετέχοντας στα πρώτα περιφερειακά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν. Ως πρωταθλητής της Δυτικής Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα μέσα της δεκαετίας του ’50. Για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Στη Super League τα τελευταία χρόνια.

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος της χώρας, που ίδρυσε και λειτούργησε για μισό αιώνα Νυχτερινές Σχολές, προσφέροντας σε δύσκολες εποχές τη δυνατότητα σε χιλιάδες άπορα ή εργαζόμενα παιδιά να μάθουν γράμματα. Κάνοντας ακόμα πιο στενούς τους δεσμούς με τη νεολαία και την κοινωνία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Που κέρδισε την εκτίμηση, την αναγνώριση και αγάπη των φιλάθλων. Με τον τρόπο που πορεύεται. Τις αρχές και αξίες που υπηρετεί. Τη διαρκή προσπάθειά του να εξελίσσεται, να δυναμώνει, να βάζει στόχους.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Σημείο αναφοράς για το Αγρίνιο, την Αιτωλοακαρνανία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την προσφορά! Με δράση που άρχισε σαν σήμερα, 91 χρόνια πριν. 9 Μαρτίου 1926…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ