Η επανάσταση αρχίζει!

Η επανάσταση των «μικρών» του ελληνικού ποδοσφαίρου αρχίζει… Ο Πανόπουλος σήκωσε το λάβαρο καλώντας της 12 ομάδες της Super League (αποκλείοντας Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) σε συνάντηση σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να δράσουν ενάντια στους «μεγάλους» απειλώντας ακόμα και με απόσχιση από τη Λίγκα και δημιουργίας δικής τους, όπως αναφέρει στις προτάσεις που έδωσε και στον τύπο.

Το παράδοξο της κίνησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι όσοι θα συναντηθούν (συν αυτοί που δεν θα πάνε) είναι ήδη μέλη της Super League και δεν υπάρχει τίποτα που να τους εμποδίζει να υλοποιήσουν εντός των συντεταγμένων οργάνων της όσα επιθυμούν. Στα οποία μάλιστα διαθέτουν και πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Δώδεκα εκείνοι, τέσσερις οι μεγάλοι!

Όμως, όλοι γνωρίζουμε τι τους εμποδίζει. Είναι η σχέση εξάρτησης που έχουν με τους ισχυρούς και η ελπίδα τους να αποκομίσουν οφέλη ο καθένας για λογαριασμό του και σε βάρος των υπολοίπων. Και εκεί είναι το «κλειδί». Οι περισσότεροι για να είναι αρεστοί ψηφίζουν ή συμφωνούν σε αποφάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων. Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι εισπράττουν το αντάλλαγμα.

Αυτοί οι ιδιοκτήτες – πρόεδροι, που δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη στα συμβούλια αν δεν έχουν την έγκριση του ισχυρού (όποιος κι αν είναι αυτός) σε θέματα σημαντικά για το ποδόσφαιρο ή ακόμα και σε δευτερεύουσας σημασίας, υπερασπιζόμενοι τα δικά τους συμφέροντα, πώς είναι δυνατόν να έγιναν ξαφνικά επαναστάτες έτοιμοι για πόλεμο με τους ισχυρούς;

Μποροβήλος, Κομπότης και ένα σωρό άλλοι θα είναι οι αρχιστράτηγοι της πολυπόθητης κάθαρσης. Κι αν τολμήσει ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης να τους βάλουν εμπόδια, θα δείτε τι μάχες θ’ ακολουθήσουν…

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ