Η ευκαιρία των μικρών

Από αλλού το περίμεναν, από αλλού ήρθε… Κάπως έτσι θα περιγράφαμε το θέμα της αξιοποίησης νεαρών παικτών στον Παναιτωλικό, αφού η πρόσληψη Πόντες το καλοκαίρι άφηνε υποσχέσεις λόγω της… προϋπηρεσίας που είχε ο Πορτογάλος στον τομέα αυτό. Εκείνο που δεν έκανε ο Πόντες (στον περιορισμένο χρόνο που έμεινε στην ομάδα), το έκανε με το παραπάνω ο Ματζουράκης. Ο έμπειρος κόουτς, που έχει αναδείξει πολλούς παίκτες στη μακρά καριέρα του, από την πρώτη στιγμή έδειξε πως δεν υπολογίζει το ρίσκο.

Καθιέρωσε τον Μύγα, που πλέον δεν θυμίζει τον νεαρό που πότε έπαιζε, πότε έμπαινε αλλαγή, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν στον πάγκο ή ακόμα και στην εξέδρα. Τον πίστεψε και ο Μύγας τον δικαίωσε με τις εμφανίσεις του, μπαίνοντας ήδη στο μεταγραφικό στόχαστρο μεγαλύτερων ομάδων.

Ο επόμενος ήταν ο Παπουτσογιαννόπουλος. Τον έριξε σε δύο συνεχόμενα ματς στη βασική ενδεκάδα, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός που είχε στην Τούμπα, του έκοψε τη φόρα.

Κι αν οι δύο αυτοί παίκτες είχαν δοκιμαστεί στο παρελθόν, υπάρχουν κι άλλοι που ήταν στα αζήτητα. Ο Χαντάκιας ξεκίνησε βασικός με τον Ολυμπιακό (!). Ο Κωνσταντινόπουλος, ο Ζαρκάδας, έκαναν ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι παίζοντας αλλαγή. Και χθες ήρθε η σειρά του Βασιλούδη. Ο Ματζουράκης τον πήρε από την Κ20 στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας από το φθινόπωρο και εισηγήθηκε να γίνει επαγγελματίας. Σε ένα χρονικό σημείο που το ματς με τον Αστέρα ήταν στην κόψη του ξυραφιού, τον πέταξε στα βαθιά. Ο μικρός μπήκε να πιέσει στο κέντρο και με αδιάκοπο τρέξιμο έφερε σε πέρας την αποστολή του. Αρπάζοντας την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Και απ’ ότι φαίνεται η παρουσία του πολύπειρου προπονητή στον πάγκο του Παναιτωλικού, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλα τα νέα παιδιά της ομάδας…

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ