Η «ώρα» των Μουνιέ – Ρόσα

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Παναιτωλικό, καθώς το Σάββατο (11/7) θα δώσει στη Νέα Σμύρνη ένα ματς «τελικό». Αν κερδίσει θα αποφύγει και μαθηματικά την τελευταία θέση, σε περίπτωση ισοπαλίας θα παραμένει σε θέση ισχύος, ενώ εφόσον ηττηθεί θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τα «καναρίνια» χρειάζονται, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, τα δύο τους «βαριά» χαρτιά, τους Άντονι Μουνιέ και Φάρλεϊ Ρόσα ώστε να βγουν… μπροστά και να σηκώσουν όλη την ομάδα. Τι περιμένουν λοιπόν από αυτούς ενόψει του μεγάλου αγώνα, σε όλα τα επίπεδα; Ας τα δούμε…

Τα γκολ τους

Τα γκολ τους

Ο Μουνιέ είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναιτωλικού στα play out, καθώς έχει πετύχει τα 3 από τα 7 του τέρματα, το ένα εκ των οποίων ήταν εντυπωσιακό (με την ΑΕΛ στο Αγρίνιο). Ο Ρόσα ακόμη δεν έχει βρει δίχτυα στο «μίνι» τουρνουά, αλλά ως παίκτης διατηρεί επαφή με το αντίπαλο τέρμα και «ψάχνει» το γκολ. Σε 2-3 περιπτώσεις έφτασε κοντά ώστε να το πετύχει. 

Τις ασίστ τους

Τις ασίστ τους

Αμφότεροι όχι μόνο σκοράρουν, αλλά και δημιουργούν. Ο Ρόσα ήδη μετρά στα play out 3 ασίστ, από μία στα ματς με ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο. Μάλιστα από όταν «γύρισε» στον άξονα από τα άκρα έδειξε πιο απελευθερωμένος. Ο Μουνιέ από την πλευρά του έχει 1 τελική πάσα και με τον Α ή Β τρόπο έχουν συμμετάσχει στα 6 από τα 7 «κυανοκίτρινα» τέρματα στο τουρνουά.

Την εμπειρία τους

Την εμπειρία τους

Ο αγώνας της Νέας Σμύρνης είναι «φωτιά» και σε κρίσιμα ματς… μιλάνε οι μεγάλοι παίκτες. Αμφότεροι λογίζονται ως ανάλογης κάστας. Κυρίως ο Γάλλος που διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Τα «καναρίνια» έχουν αρκετούς νεαρούς και οι δυο τους πρέπει να τους καθοδηγήσουν. Να τους ανεβάσουν, εάν χρειαστεί, την ψυχολογία τους. Π.χ. βλέποντας τον Ρόσα… έτσι. 

Το πάθος τους

Το πάθος τους

Ως συνέχεια του προηγουμένου ο Παναιτωλικός χρειάζεται όσο ποτέ το πάθος που δείχνουν και οι δύο. Τόσο ο Μουνιέ όσο και ο Ρόσα φαίνεται απολαμβάνουν την «κυανοκίτρινη» παρουσία τους και παίζουν για την ομάδα. Αμφότεροι άλλωστε μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναιτωλικό και δεν έκρυψαν πως τον Γενάρη ήρθαν στην ομάδα για να τη σώσουν. Η φωτό του Γάλλου από το Περιστέρι αποτυπώνει πως το… ζει.

Αυτή τη... μία ενέργεια

Αυτή τη… μία ενέργεια

Και το τελευταίο είναι αυτή η «μία φάση» που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε κρίσιμους αγώνες, σε παιχνίδια όπου το διακύβευμα είναι μεγάλο, συνήθως το θέαμα περνά σε… δεύτερη μοίρα. Και εύλογα. Τα πάντα μπορούν να κριθούν σε μία μόνο στιγμή, σε μία ενέργεια. Ο Βραζιλιάνος και ο Γάλλος μπορούν να τη κάνουν. 

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ