Μήπως σας θυμίζει κάτι από Βουλή;

Όταν ξεκίνησε η «κίνηση των μικρών» που πλέον λέγεται ως «κίνηση των 12», η πλευρά του Παναιτωλικού την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. Βλέπετε υπήρχαν πολλά «λόγια» που ακούγονταν πολύ ωραία στα αυτιά για να είναι αληθινά. Τελικά ο Φώτης Κωστούλας και κατ’ επέκταση των «καναρίνια» συμμετείχαν. Για ακόμη μία φορά ο ισχυρός άνδρας των «κυανοκίτρινων» έδειξε πως στηρίζει όσες κινήσεις γίνονται με σκοπό να αλλάξει κάτι στο βασανισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον λίγες ημέρες μετά την ψηφοφορία για την έγκριση του διοικητικού απολογισμού της ΕΠΟ, έπεσαν – ξανά – οι μάσκες. Άνθρωποι που συμμετείχαν σε μία κίνηση που αποσκοπούσε ώστε να αλλάξει τις δομές και τη λειτουργεία του πώς «παίζετε» το παιχνίδι στη χώρα μας, είτε ενέκριναν τις κινήσεις της ΕΠΟ λέγοντας «ναι», είτε σφύριξαν αδιάφορα δηλώντας «παρών» ή μη συμμετέχοντας καθόλου στη διαδικασία. Για ορισμένους μάλιστα, ο… μύθος λέει πως ξαφνικά «εξαφανίστηκαν» από την αίθουσα όταν ήταν η σειρά τους να ψηφίσουν και εμφανίστηκαν λίγο αργότερα. Για τέτοιο… θάρρος της γνώμης μιλάμε.

Για να γίνει πιο κατανοητό, οι συγκεκριμένοι ενέκριναν ή έστω δεν καταψήφισαν τις ενέργειες της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που μεταξύ άλλων – ξέχωρα από τα ουσιώδη ζητήματα – πρόσφατα δεν είχε καν στείλει στην UEFA την επιστολή των «12» που είχε συμφωνήσει να το πράξει. Δηλαδή έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε εκείνους που «φιμώνουν» τις απόψεις τους. Εκτός και αν δεν συμφωνούν με τη «κίνηση των 12» και απλά συμμετέχουν σε αυτή για δικούς τους λόγους. Έτσι μόνο ο Παναιτωλικός, μαζί με την Ξάνθη και τον ΠΑΣ ήταν εκείνοι από τους «12» που διαφώνησαν ανοικτά με την ΕΠΟ. Για Ατρόμητο, Βέροια, Λεβαδειακό (σ.σ. υπέρ ήταν και οι Πανθρακικός, Καλλονή που όμως έχουν υποβιβαστεί αλλά είναι στους «12») όλα πέρσι έγιναν καλά, ενώ Πλατανιάς, Αστέρας Τρίπολης, Ηρακλής και Πανιώνιος ήταν αναποφάσιστοι.

Ο «αντίλογος» σε όλο αυτό είναι πως η κίνηση των «12» αφορά συγκεκριμένα πράγματα και κυρίως την διανομή των τηλεοπτικών εσόδων και τις αλλαγές στη διαιτησία. Θέματα όπου και οι «12» δείχνουν «ενωμένοι» και «ανυποχώρητοι». Αλλά η πρόσφατη ψηφοφορία ανέδειξε πως υπάρχουν κάποιοι που… λένε… λένε… λένε, αλλά τη κρίσημη στιγμή το μόνο που βγαίνει από το στόμα τους είναι «ναι σε όλα». Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; Π.χ. από συνεδριάσεις της Βουλής των Ελλήνων;

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ