Σπύρου: Η αγκαλιά στον Άλκη

Ο αντιπρόεδρος του Παναιτωλικού μίλησε στον «αέρα» του OverFM και στην εκπομπή C-Over page, για το συγκλονιστικό πανό με το οποίο η ομάδα αποφάσισε να εκφράσει τη θλίψη της, για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο αντιπρόεδρος του Παναιτωλικού, Θωμάς Σπύρου, μίλησε στη Λένα Καραλή και τον Γιώργο Μπιτσικώκο, για το συγκλονιστικό πανό με το οποίο η ομάδα αποφάσισε να εκφράσει τη θλίψη της, για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας τόνισε ότι η αγκαλιά στον Άλκη, είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε όλοι οι Έλληνες στο παιδί αυτό, ενώ η έκφραση στο πρόσωπο του Τίτορμου, είναι ο πόνος στη ζωή που νιώσαμε όλοι όταν μάθαμε για το περιστατικό αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θωμάς Σπύρου στην εκπομπή C-Over page:

Για το πανό με τον Τίτορμο:

«Καταρχάς και εμείς συγκλονιστήκαμε, όπως όλη η Ελλάδα από αυτό το περιστατικό. Θέλαμε να βγάλουμε προς τα έξω, αυτό που νιώθει όλος ο κόσμος. Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε, με έναν από τους κορυφαίους σκιτσογράφους της Ελλάδας τον Χρήστο Παπανίκο. Είναι εκπληκτικό το σκίτσο που έκανε, η αγκαλιά -αντί για την πέτρα- στον Άλκη, είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε όλοι οι Έλληνες στο παιδί αυτό. Η έκφραση στο πρόσωπο του Τίτορμου, είναι ο πόνος στη ζωή που νιώσαμε όλοι όταν μάθαμε για το περιστατικό. Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουμε αυτό που συνέβη. Εμείς εκτός από το σκίτσο αυτό στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός από τα νούμερα των παικτών, το όνομα των παικτών δεν υπήρχε στις φανέλες, υπήρχε μόνο το Άλκης».

Για τη δολοφονία του Άλκη:

«Τα λόγια χάνουν το νόημα τους. Είναι αδιανόητο να σηκώνεται ένα δρεπάνι και αντί να θερίζει στάρι να θερίζει ανθρώπινες ζωές. Εύχομαι ο Άλκης να είναι ο τελευταίος που πληρώνει με τη ζωή του την αγάπη του για την ομάδα».

Για τις κινήσεις που έγιναν από τις ομάδες:

«Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ομάδες, κάναμε πολύ όμορφες κινήσεις, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω αν είναι αρκετές πλέον οι κινήσεις αυτές. Τα τελευταία χρόνια, ο Παναιτωλικός κάνει επισκέψεις στα σχολεία, κάνει πολύ όμορφες επισκέψεις με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών, προπονητών και παραγόντων. Μιλάμε για τη βία στον αθλητισμό, πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο, πως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Ίσως αυτό είναι ένας μέρος της λύσης του προβλήματος».

Για τη βία στο ποδόσφαιρο:

«Είμαι απόλυτα απογοητευμένος. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει… έχουνε γίνει πάρα πολλά. Μέσα στο ποδόσφαιρο έχουν παρεισφρήσει και άλλα πράγματα. Δεν ξέρω αν είναι καθαρά ποδοσφαιρικά και αθλητικά αυτά που έχουν μπει. Το θέμα είναι πως οι οπαδοί δεν μαθαίνουν να αγαπάνε την ομάδα τους, αλλά παρασύρονται και μαθαίνουν να μισούν τις άλλες ομάδες. Αυτό είναι το πολύ άσχημο και ίσως να πρέπει να στοχεύσουμε περισσότερο στα σχολεία και στους νέους».

Για τους συνδέσμους:

«Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να την πληρώσουν οι σύνδεσμοι, οι οποίοι έχουν μέσα παιδιά, τα οποία μόνο αγαπάνε την ομάδα τους. Τώρα αν παρεισφρήοουν άλλα πράγματα μέσα στους συνδέσμους, κανόνες και νόμοι υπάρχουν. Εφαρμόζονται; Αυτό είναι το θέμα!».

Για την πολιτική βούληση:

«Πολιτική βούληση βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια. Πολιτική ενέργεια δεν βλέπουμε! Έχουν γίνει κι’ άλλα εγκλήματα, δεν είναι μόνο ο δύστυχος ο Άλκης που το πλήρωσε με τη ζωή του. Έχουν γίνει ένα σωρό εγκλήματα, τώρα τι μπορεί να γίνει ειλικρινά δεν ξέρω… Όντως στη Superleague θα συνεδριάσουν, θα πάρουν μέτρα, θα ανταλλάξουν απόψεις, δεν ξέρω πλέον αν φτάνει αυτό…».

Για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό:

«Είναι ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια που θα δώσει φέτος ο Παναιτωλικός. Το πρώτο παιχνίδι τελείωσε 2-1 υπέρ της ομάδας μας, έχουμε θεωρητικά κάποιες πιθανότητες. Εμείς θα πάμε στο γήπεδο του Ολυμπιακού, για να εξαντλήσουμε και τις τελευταίες πιθανότητες που έχουμε για κάτι καλό. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όταν μιλάς για ρεβάνς μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι ένα παιχνίδι που θα γίνει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Γιατί είναι από τα παιχνίδια που ο Παναιτωλικός δεν έχει να χάσει κάτι. Από εκεί και πέρα ας κερδίσει ότι μπορεί περισσότερο».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ