Τελικός στα Γιάννενα!

Ο Παναιτωλικός ξόδεψε τη μισή σεζόν με το άγχος μη βρεθεί μπλεγμένος σε περιπέτειες. Γιατί, μπορούσε εύκολα να στοχοποιηθεί λόγω των αγωνιστικών του αδυναμιών και να… πάει άκλαυτος! Ο Ματζουράκης σουλούπωσε αυτό που παρέλαβε από τον Πόντες, έκανα ξανά ομάδα και (παρά την εχθρική διαιτησία που στέρησε πολύτιμους βαθμούς) την έφερε στο πάνω μισό της βαθμολογίας. Μία ήττα έχει στα οχτώ τελευταία παιχνίδια. Εκείνοι που την είχαν για φούντο το Νοέμβριο, τώρα ζητάνε Ευρώπη. Αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει από πολύ δύσκολο έως ουτοπικό. Ούτε Ευρωπαϊκή ομάδα έγινε ο Παναιτωλικός. Ούτε εύκολο πρόγραμμα έχει. Ούτε θα τον αφήσουν.

Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες υπάρχουν. Ακόμα κι αν αυτές περιορίζονται στο επίπεδο του 5 – 10%. Έστω κι αν δεν έχει σύμμαχο το πρόγραμμα των τελευταίων έξι αγωνιστικών. Με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, στο Αγρίνιο. Με ΠΑΣ, Ατρόμητο, Ηρακλή, εκτός. Αλλά, είπαμε, δικαιούται (και οφείλει) να κάνει το καλύτερο. Και το καλύτερο δεν είναι (υποχρεωτικά) να τερματίσει στην πεντάδα. Είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί και στο τέλος να κάνει τη σούμα.

Το πιθανότερο στο φετινό πρωτάθλημα είναι να μπορείς να παίξεις στα Play-off και από θέση χαμηλότερη της 5ης, λόγω προβλημάτων που έχουν ομάδες που βρίσκονται τώρα σ’ αυτή. Οπότε η 6η ή (υπό προϋποθέσεις) και η 7η θέση στην τελική κατάταξη, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από τιμητική κατάληξη για μια ομάδα.

Για να διατηρήσει την 7η που έχει σήμερα ή να πάει πιο ψηλά, ο Παναιτωλικός πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του από δω και μπρος με το πρόγραμμα που έχει. Κι αν δούμε τις ομάδες που αντιμετωπίζει, εκείνη με τις περισσότερες αδυναμίες είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Προσοχή! Δεν υποστηρίζουμε ότι είναι ένα εύκολο ματς το Σαββατιάτικο, που μπορεί να κερδίσει. Λέμε ότι, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, μόνο με νίκη θα το κάνει.

Κοντολογίς, το Σάββατο ο Παναιτωλικός καλείται να δώσει αξία στην πεντάδα των αγώνων που θα απομείνουν. Ένα τρίποντο στα Γιάννενα θα αυξήσει κατακόρυφα το κίνητρο για νίκη (αρχικά) στα δύο εντός που ακολουθούν με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μέσα στο μήνα. Και από κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ