Χωρίς νίκη 32 χρόνια!

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Και ο φετινός Παναιτωλικός σπάει τη μία μετά την άλλη. Εκείνη που δεν έσπαγε με τίποτα δεκαετίες τώρα, ήταν του Λεκανοπεδίου. Ποτέ δεν είχε κερδίσει στην Αττική αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Έσπασε την παράδοση στο Περιστέρι, όπου επιβλήθηκε με 2-0 του Ατρόμητου. Δεν είχε κερδίσει ποτέ την Κέρκυρα στο Αγρίνιο. Την κέρδισε το Σάββατο με το επιβλητικό 4-0.

Τώρα πάει Λιβαδειά. Εκεί όπου μία ο Σελίμος (πέρσι στο 2-2), μία ο Μάνταλος (πρόπερσι στο 0-0) και πολύ περισσότερο ο Κάμπαξης το 2013, δεν του επέτρεψαν να κερδίσει. Σε επίπεδο Super League υπάρχει και το παιχνίδι της περιόδου 2011-’12, που έχασε 2-0 με το Λεμονή στον πάγκο.

Αλλά και όταν πήγε εκεί για αγώνες μικρότερων πρωταθλημάτων (Β’ και Γ’ Εθνικής), δεν τα κατάφερνε. Ισοπαλίες 0-0 (αποτέλεσμα που κυριαρχεί στην προϊστορία) επί εποχής Χαρδαλιά. Ήττες με 3-0 το 1993 και το 1986.

Η μοναδική νίκη του Παναιτωλικού στη Λιβαδειά ήταν 32 χρόνια πριν τον Ιούνιο του 1984!!! Με γκολ του Καλαντζή επικράτησε με 1-0, αλλά εκείνη η νίκη δεν ήταν αρκετή να τον κρατήσει στην κατηγορία, αφού τελικά υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική. Ούτε πριν από αυτό το παιχνίδι είχε φύγει ποτέ νικητής από την πόλη της Βοιωτίας, όσες φορές την επισκέφτηκε από τη δεκαετία του ’60 και μετά.

Την Κυριακή πάει εκεί για να σπάσει κι αυτή την 32ετή παράδοση. Δύσκολη η αποστολή, για τα «καναρίνια», αλλά αν τα καταφέρουν ανοίγουν τα φτερά να πετάξουν πολύ ψηλά…

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ